Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Virtute et sapientia – 150 de ani care în care au creat și au predat valori

Publicat de Bianca Maria Silitra pe 17.07.2014.

Nume mari ale României precum Preafericitul Părinte Daniel, ministrul educaţiei Remus Pricopie, Ecaterina Andronescu, Mugur Isărescu, Emil Constantinescu șimulți alții, s-au întors în şcoală pentru a sărbători împreună cu reprezentanţii Universităţii din Bucureşti 150 de ani de la înfiinţarea acesteia.

Miercuri, 16 iulie, zi importantă pentru mediul academic bucureştean, împlinirea a 150 de ani de la înfiinţarea comunităţii academice a Universităţii din Bucureşti. Aula Magna a Facultăţii de Drept a fost neîncăpătoare pentru colajul de participanţi prezent la eveniment: ambasadori, secretari de stat, reprezentanţi ai ministerelor, precum şi invitaţi ai marilor centre universitare din ţară.

          Evenimentul a fost contextul potrivit pentru întâlnirea a numeroase generaţii formate pe băncile universităţii. ’’<< De 150 de ani, valorile predau valoare. Aici, la Universitatea din Bucureşti>> . Aceasta este deviza sub care am ales să sărbătorim, pe tot parcursul acestui an, un secol şi jumătate de când Universitatea creează nume mari. Au fost 150 de ani de integritate academică, preocupare pentru gândire critică, în care s-au format numeroşi studenţi care şi-au pus amprenta asupra spaţiului educaţional şi cultural românesc.’’, a declarat Mircea Dumitru , Rector al Universităţii din Bucureşti.

          În cadrul evenimentului au avut loc o serie de momente dedicate celebrării unui secol şi jumătate de existenţă, precum: dezvelirea plăcii aniversare, lansarea timbrului aniversar, vizitarea Galeriei Rectorilor, discursuri şi mesaje ale personalităţilor şi invitaţilor din mediul academic

Cuvinte cheie: 150 de ani, Universitatea din Bucureşti, valorile predau valoare. integritate academică

Despre Bianca Maria Silitra

 Sprit incisiv și  animat de dorința de a cunoaște și explora realitatea, păstrând echilibrul față de evenimente și cei care le animă,  Bianca Silitra aduce o perspectivă proaspătă și inedită asupra cotifdianului. 

Comentarii