Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

UNTOLD, spectacole vibrante, cu peste 300.000 de spectatori

Publicat de Aurel Voica pe 08.08.2016.

Cea de-a doua ediție UNTOLD,  cel mai mare festival de muzică electronică din estul Europei s-a încheiat, cu un concert la care au participat un număr record de spectatori, peste 80.000. Martin Garrix, al treilea cel mai bun DJ din lume, a făcut ca stadionul Cluj Arena să vibreze la primul său concert în România, încheind astfel cele 4 zile pline de muzică, la care s-au distrat peste 300.000 de spectatori, conform statisticilor organizatorilor.

Show memorabil la Untold! DJ-ul olandez Armin van Buuren şi-a prelungit concertul cu aproape patru ore, până la şapte dimineaţa! În zori, s-a înfăşurat în steagul României, dar spectacolul nu s-a oprit aici. Al patrulea DJ în topul mondial al muzicii electronice a coborât de pe scenă pentru a-i saluta personal pe români, iar înainte de a părăsi Cluj Arena a îngenuncheat în faţa celor care se aflau încă în tribune. 

În total, au urcat pe scene peste 150 de artişti, printre aceștia figurând și nume sonore ale muzicii electronice mondiale, cum ar fi: Urmin Vaan Buuren, care a făcut Arena să vibreze, la  spectacol particpând și personalități ale vieții publice, ce au retrăit cu intensitate  mirajul muzicii în atmosfera vibrantă a fetsivalului.

Sâmbătă, în cea de-a treia seară de festival, și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost surprins dansând printre spectatori cu soția pe umeri.

Finalul oficial al festivalului fiind marcat de un impresionant spectacol de artificii şi jocuri de lumini.

UNTOLD a fost și prilejul lansării campaniei „Transilvania All Inclusive” în cadrul Conferinței Internaționale a Organizației Mondiale a Turismului în prezența Secretarului General al ONWTO, Taleb Rifai. UNTOLD și-a propus astfel să fie mai mult decât un festival de muzică, și să devină un ambasador și un deschizător de drumuri pentru turiștii care participă la cea mai tare experiență muzicală a anului 2016. Astfel, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism, brățara UNTOLD a asigurat pentru perioada 5-19 august reduceri în toate obiectivele turistice importante din Transilvania, transformând tărâmul lui Dracula în cel mai mare resort din lume. http://revistabulevard.ro/

Organizatorii împreună cu TUI Travel Center au pregătit două circuite turistice începând din nordul Transilvaniei și până în sudul regiunii. Îndrumați de un ghid specializat, turiștii  au avut posibilitatea de a descoperi frumusețile din sudul Transilvaniei. Alba Iulia, Sibiul, Brașovul, Sighișoara, Salina Turda sau bisericile fortificate din zonele Viscri, Prejmer.

Oferta a inclus și Nordul Transilvaniei, cu Cimitirul Vesel de la Săpânța, bisericile de lemn impresionante din Bârsana și Ieud, dar și celebra călătorie cu Mocănița, destinații ce fac din aceste regiuni cele mai frumoase povești de istorie, dar și de legende scrise vreodată.

Transilvania a fost situată de celebrul ghid turistic Lonely Planet, pe primul loc într-un top al regiunilor turistice din lume care merită vizitate în 2016.

Participanții la ediția 2016 și toți tinerii și mai puțin tinerii împătimiți ai muzicii electronice  mai au de așteptat înca un an peste a reauzi Imnul Oficial al festivalului UNTOLD, “My Remedy”, compus de trupa TWOLOUD din Germania, cu care se va deschide ediția a 3-a.

30.000 de cetățeni străini au petrecut, în acest sfarsit de săptămână, în municipiul Cluj, festivalul Untold, anunță un comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări -Serviciul pentru Imigrări al județului Cluj. La această avalanșă au contribuit cu siguranță renumele festivalului, muzica de calitate, buna dispoziție, dar și recunoscuta ospitalitate a românilor.

 

 

 

 

Cuvinte cheie: festivalul UNTOLD, trupa TWOLOUD, Germania, My Remedy, Martin Garrix, DJ, „Transilvania All Inclusive,

Despre Aurel Voica

Cu o vechime în jurnalism de peste 10  ani, Aurel Voca urmărește cu dăruire și analizează cu minuțiozitatea omului de știință dezvoltarea mișcării asociative din România și nu numai.

Fascinat de modul de propagare al ideilor și inițiativelor în societatea românească și atent să afle ce se ascunde dincolo de aparențe, reușește să descopere resorturile care definesc situațiile și să anticipeze dezvoltări viitoare.

 

 

Comentarii