Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Potrivit studiului, excesul de brânză, carne și produse lactate mărește de patru ori riscul de cancer la persoanele de la 50 la 65 de ani. Avantajele regimului bogat în proteine sunt lăudate de unii, ca Pierre Dukan, fiind puse la îndoială de alții. Excesul de carne roșie este contraindicat, prezentând riscuri crescute pentru sănătate. Studiul american merge mai departe, afirmând că o alimentație bogată în carne, ouă și produse lactate ar fi mai periculoasă decât fumatul.

Cercetarea, apărută pe 4 martie în revista americană Cell Metabolism, a avut în vedere comportamentul alimentar a 6.000 de adulți de peste 50 de ani timp de aproape două decenii. Cei care au avut o alimentație bogată în proteine prezentau un risc de patru ori mai mare să facă diabet sau diferite forme de cancer.

Cercetătorii își nuanțează în schimb rezultatele, arătând că sunt vizate numai persoanele între 50 și 65 de ani și atrăgând atenția asupra faptului că odată cu vârsta evoluează și corpul, iar alimentația trebuie adaptată în funcție de noile nevoi. Prin urmare, persoanele de peste 65 de ani își pot mări consumul de proteine pentru a preveni diferite boli și leziuni.

Cuvinte cheie:

Despre

Comentarii