Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Transformarea economica a Chinei. Oportunități pentru România și țările din regiune” - Cine recomandă o mai puternică implicare a României în relaţiile cu China?

Publicat de redactia partners pe 07.07.2017.

România trebuie să fie o prezență mai activă în relațiile cu China, după modelul implicării în altor țări precum Cehia, în dezvoltarea relaţiei cu China, care le-a adus şi un aport substanţial de investiții chineze. Punctul acesta de vedere este cu atât mai valoros, cu cât vine din partea doamnei Profesor Dr. Zhou Hong, membru al Academiei de Științe Sociale din China (CASS) și Președinte a Asociației pentru Studii Europene din China şi a fost fundamentat pe un studiu amplu de piaţă.

Opinia  doamnei Profesor Dr. Zhou Hong, a făcut subiectul unei prezentări susţinute la sediul USH ProBusiness , care a organizat un seminar privind relațiile mult dezbătute dintre Statele-Membre ale Uniunii Europene şi China. în contextul temelor de mare interes pentru transferul de cunoştinţe între mediul academic-universitar,  investitori şi mediul antreprenorial, vizând în principal internaţionalizarea afacerilor, comerţul cu aur, introducerea noilor tehnologii.

În cadrul evenimentului, a fost analizat contextul actual UE-China și noile idei pentru intensificarea relaţiilor România - China,

China este lider mondial nu numai din punct de vedere economic, ci şi în inovare, un partener foarte important pentru România", declara Costin LIanu, director general centrului de antreprenoriat USH Pro Business.

Domnul Costin Lianu, Director General USH Pro Business, a apreciat că prin prezența la București a doamnei Profesor Zhou, centrul USH Pro Business își asumă un rol important în dezbaterile privind relațiile România-China, devenind un punct de Think Tank important.

În contextual actual, domnia sa a declarat că proiectul European Gateway Project, de dezvoltare prin România a unor coridoare logistice Est-Vest, prezentat de asemenea  în seminar, va atrage atenția autorităților chineze.

Doamna Profesor Zhou a considerat că România trebuie să fie o prezență mai activă în relațiile cu China, după modelul implicării în aceste relații a unor țări precum Cehia, care a reușit să atragă investiții chineze substanțiale.

Totodată, doamna Profesor Zhou și-a exprimat speranța că procesul de liberalizare a comerțului și investițiilor străine UE-China va continua într-un ritm mai accelerat și va conduce la semnarea unui acord de liber schimb.

Cuvinte cheie: State-Membre, Uniunea Europeana, China, European Gateway Project, Profesor Dr. Zhou Hong, Academia de Științe Sociale din China(CASS), Asociația pentru Studii Europene din China

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii