Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Sute de oameni evacuați și 3 morțI în inundațiile din Estul Europei

Publicat de pe 30.07.2014.

Trei persoane au murit și câteva sute au fost evacuați din cauza  potopului care a scufundat marți numeroase sate din Europa de Est. 

În Bulgaria, autoritățile au declarat  că o femeie în vârstă de 61 de ani a murit înecată  și o altă persoană a fost dată dispărută după ce ploile torențiale au lovit regiunea Gabrovo, din partea centrală a țării.

Două persoane, printre care un bărbat în vârstă de 72 de ani s-au înecat în România în timp ce inundațiile au făcut ravagii în diferite regiuni, ale țării, a declarat Ministrul de Interne Gabriel Oprea. Un tren de pasageri a deraiat în zonă, după ce  un podeț a cedat din cauza inundațiilor, dar nu au fost raportate alte pierderi, a declarat un oficial  de la calea ferată națională.

În Bulgaria, autoritățile au declarat că șaptezeci de sate și o parte din orașul Gabrovo au rămas fără energie electrică, iar alimentarea cu apă a fost întreruptă,  pentru că inundațiile au distrus o parte din infrastructura de apă și canalizare. Ploile au generat, de asemenea, alunecări de teren și au distrus poduri , iar multe drumuri din regiune au fost blocate de noroi și moloz.

Ion Manta, viceprimar al oraşului românesc Novaci, din sud-vestul țării, a declarat că 500 de persoane au fost evacuate din trei sate acolo și aproximativ 75 de case au fost izolate de viitura de pe râul Gilort, care a măturat localitățile malurile localitățile sale. Un oficial al administrației publice locale a declarat că apele au ajuns la 3 metri (10 picioare) înălțime.

Guvernul român a trimis trei elicoptere pentru zonele inundate de la poalele munților Parâng și armata a trimis zeci de trupe pentru a ajuta în eforturile de salvare. Prim-ministrul Victor Ponta, însoțit de consilieri, a ajuns în zonă în după-amiaza zilei.

Meteorolog au emis cod roșu de avertizare meteo pentru Bulgaria și România marți.

România a avut cea mai ploioasă vară de mulți ani și ploile abundente au provocat  inundații și în estul Bulgariei, cea mai grea fiind cea înregistrată în stațiunea Varna de la Marea Neagră, în iunie, când 13 persoane au fost ucise.

Cuvinte cheie: ploile abundente, zonele inundate, viitura de pe râul Gilort, potopul

Despre

Comentarii