Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Surpriză uriașă de la Protecția Consumatorilor! Banii înapoi pentru zeci de mii de români cu credite

Publicat de redactia partners pe 12.08.2015.

Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor a decis, în premieră, să oblige o importantă bancă de la noi să modifice peste 27.000 de contracte de credit care conţin comisioane ilegale. Clienţii păgubiţi pot recupera mii de euro, ne informează Libertatea.ro.

Peste 27.000 de clienţi de la Banca Românească vor avea contracte de credit mai avantajoase în urma unui ordin al preşedintelui ANPC, Marius Dunca.

Este vorba despre 12.000 de clienţi care au credite pentru locuinţă şi încă 15.000 care au credite de nevoi personale. În cazul persoanelor cu împrumut pentru locuinţă, comisionul ce urmează a fi eliminat este de 1%, ceea ce înseamnă că, la un împrumut de 50.000 de euro, clientul câştigă 500 de euro. În cazul celorlalţi clienţi este vorba despre un comision de 0,3% pe lună.

Banca are la dispoziţie 30 de zile pentru a modifica mai multe contracte care conţineau comisioane. Câteva zeci de clienţi şi-au recuperat deja banii.

Vom urmări cu maxim interes modul în care se va derula aceast operaţiune. 

Cuvinte cheie: credit, locuinţă, nevoi personale, comision, Protecţia Consumatorilor, ilegal.

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii