Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Suntem toti Teodora, nu doar pentru o zi!

Publicat de redactia partners pe 03.11.2015.

Sute de persoane, de vârste diverse, inclusiv copii, membri ai familiei, apropiaţi, precum şi colegi din Pro TV şi de breaslă au participat la vernisajul unei expoziţii de fotografii inedite, care avut loc, la The London Street Atelier din Bucureşti (strada Puţul lui Zamfir, numărul 15). Marea absentă a fost însăşi autoarea expoziţiei, Teodorei Maftei, rănită în seara Iadului la Clubul colectiv, relatează Mediafax.

Spaţiul expoziţiei, în care se putea auzi în fundal muzica celor de la Led Zeppelin, Pink Floyd şi Guns N' Roses, a devenit în scurt timp neîncăpător, oamenii stând şi pe stradă.

La vernisaj, mama Teodorei Maftei, Viorica Maftei, a declarat: "Ce pot să vă spun?! Am fost şi astăzi la Teo, speram să fie bine, nu arată bine".

"Numai ochii i se văd, nasul, gura, are faţa mai umflată şi asistenta i-a deschis ochii. Şi vă mulţumeşte prin mine", a spus aceasta.

"Eu sunt impresionată de câţi oameni au venit azi. Aş vrea să spun că azi e solidaritate. Suntem verişorii Teodorei, mama ei, fraţii ei, tatăl ei. Astăzi suntem Teodora", declara Rachel Sargent, proprietara localului.

Organizatorii evenimentului spun că fiecare fotografie poate fi vândută de mai multe ori, persoanele interesate putându-se înscrie pe o listă, urmând ca aceste imagini să le fie trimise prin curier. Aceştia au mai precizat că s-au înregistrat şi donaţii şi că cei care doresc pot face acest lucru în zilele următoare.

 

Reporter, redactor, fotograf şi blogger, Teodora Maftei a cutreierat lumea-n lung şi-n lat, surprinzând unele dintre cele mai frumoase imagini, o parte dintre acestea fiind publicate pe site-ul său, teo. Photography, informează sursa citata.

Până la incendiul din clubul Colectiv, unde Teodora Maftei a fost surprinsă în timp ce făcea fotografii care să exprime cât mai sugestiv starea şi bucuria muzicii, tânăra pasionată de fotografii a fost operată de şapte ori, din care de trei ori pe creier.

Din acestea, trei intervenţii au fost direct pe creier şi alte trei la chist pe la gât, când medicii i-au montat un "furtun. Cu toate problemele pe care le avea, Teodora se considera "o norocoasă", pentru că, spre deosebire de alţi bolnavi, pentru ea existau soluţii. "Sunt atâţia alţi oameni pe care nimic şi nimeni nu îi ajută, care nu găsesc motivaţia ori puterea să îndure", mai spunea Teodora, precizând că a învăţat să se bucure de lucrurile mărunte din viaţă.

Teodora Maftei a luptat pentru viaţa ei si în urma incendiului din clubul Colectiv. A fost internată la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti şi  transportată la o clinică din Germania.

Problemele foarte grave la căile respiratorii i-au curmat insă firul vieţii.

The London Street Atelier păstrează amintirea ei, a bucuriei pe care a vrut să o dăruiască semenilor, a curajului cu care a luptat pana la sfârşit.

Si noi suntem Teodora!

NU te vom uita niciodată!

Cuvinte cheie: expozitie, foto, club colectiv, Teo, Toeodora Maftei, căile respiratorii, The London Street Atelier.,

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii