Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Start-up-ul românesc VisionBot a câştigat premiul Cisco Technopreneurship Award în competiţia europeană de la Lisabona

Publicat de redactia partners pe 08.07.2015.

Studenţii români au câştigat premiul” Cisco Technopreneurship Award” în cadrul competiţiei European Enterprise Challenge 2015. Concurând cu 23 de companii din 16 ţări europene, start-up-ul VisionBot a obţinut premiul oferit de Cisco cu o soluţie de tehnologie inovatoare.

În perioada 1-4 iulie, peste 90 de studenţi au intrat în competiţia JA European Enterprise Challenge 2015 cu start-up-urile lor, după ce au participat la programul de educaţie antreprenorială JA Start-Up şi s-au calificat la nivel naţional, au comunicat surse din cadrul Junior Achievement România.

VisionBot este un robot de tip pick and place care poate ajuta milioane de ingineri, inventatori, profesionişti din domeniul tehnologie, studenţi şi antreprenori să producă gadget-uri şi echipamente electronice la ei acasă.
Fondatorul VisionBot a realizat robotul pornind de la realitatea că multe invenţii şi device-uri electronice rămân la stadiul de prototip şi dispar pentru că autorii lor nu îşi permit să cumpere echipamente costisitoare care să le susţină producţia. Echipa este formată din Ionuţ Budişteanu şi Ane Mari Androniceanu, studenţi la Universitatea din Bucureşti, respectiv Academia de Studii Economice, Bucureşti.

Sunt foarte fericit, pentru că acum avem oportunitatea de a învăţa mai mult. Folosind cunoştinţele şi instrumentele Cisco, putem dezvolta mai departe robotul VisionBot şi compania”, a spus Ionuţ Budişteanu, fondatorul VisionBot.

În ultimii 12 ani, peste 115.000 de studenţi din Europa au urmat programul Start Up, o iniţiativă a JA Europa care implică anual peste 14.000 de tineri de la 300 de facultăţi, oferindu-le oportunitatea să experimenteze înfiinţarea şi dezvoltarea unui business.

Premiul Cisco Technopreneurship aduce recunoaştere studenţilor care folosesc tehnologia în mod creativ şi inovator, demonstrând că start-up-urile lor sunt sustenabile, viabile şi au potenţial de dezvoltare. 
Echipa câştigătoare este invitată să viziteze incubatorul de start-up-uri Cisco din Viena, Austria, care susţine antreprenori aflaţi la început de drum să îşi dezvolte ideile de business. Cisco doreşte  să ofere tinerilor talentaţi instrumentele cheie cu care să îşi dezvolte cu succes proiectele.

” Conectarea oamenilor, a proceselor, a datelor în reţea transformă business-uri, operaţiuni şi cariere. Acesta este <<Internetul Tuturor Lucrurilor>>.” Scopul nostru este să încurajăm tinerele talente europene să profite de oportunităţile create de această revoluţie digitală”, a spus Piotr Pluta, Senior manager Cisco Corporate Affairs EMEAR, cu această ocazie.

Parteneriatul dintre Cisco şi JA Europe are ca obiectiv dezvoltarea antreprenoriatului în sectoarele aflată în plină creştere, sprijinind tinerii să creeze companii şi locuri de muncă în pieţele viitorului.

Cuvinte cheie: Conectarea oamenilor, procese, date în reţea , JA European Enterprise Challenge 2015 , start-up-uri, educaţie antreprenorială , VisionBot, Junior Achievement România

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii