Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Smochine uscate și pentru diabetici, împotriva anemiei și osteoporozei

Publicat de redactia partners pe 03.08.2015.

Smochinele uscate sunt o gustare nu numai delicioasă, dar și foarte sănătoasă. Smochinele uscate sunt o sursă excelentă de minerale cum ar fi calciu, cupru, potasiu, mangan, fier, seleniu și zinc.

Ele conțin mai mult calciu decat laptele de vacă. Cu un consum de 100 de grame de smochine uscate, organismul nostru va primi 640 mg de potasiu, 162 mg de calciu, 02:03 fier mg și 232 mg de potasiu. Potasiul este o componentă importantă a celulelor și fluidelor corporale care contribuie la controlul ritmului cardiac și al tensiunii arteriale.

Cuprul și fierul sunt necesare pentru producerea celulelor rosii în sange și în procesul de oxidare celulară..

Având în vedere cantitatea mare de cupru, smochinele sunt  recomandate persoanelor care suferă de anemie, deoarece cuprul are un rol important în productia de celule rosii din sange, în timp ce  concentrația mare de potasiu reglează tensiunea arterială.

Smochinele uscate luptă împotriva osteoporozei și numai zece bucăți din aceste alimente pe zi au un efect preventiv asupra pierderii masei osoase, după cum putem citi pe site-ul koha.net. Smochinele uscate incetinesc procesul de imbătranire, luptă impotriva radicalilor liberi, sunt bogate în antioxidanți, și accelerează metabolismul, pe lângă multe alte lucruri.

La consumul de smochine uscate ar trebui însă, să fie atenți diabeticii, dar si cei care au probleme cu obezitatea, deoarece smochinele uscate sunt chiar de cinci ori mai multe calorii decat smochinele proaspete.

Cuvinte cheie: sursă de minerale, calciu, cupru, potasiu, mangan, fier, seleniu, zinc, gustare, ritm cardiac, tensiune arterială, celule rosii în sange, oxidare celulară

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii