Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Schimbări de paradigmă in turism; cele mai căutate plaje și ștranduri din România

Publicat de redactia partners pe 25.08.2016.

Ceea ce părea imposibil cu câteva luni în urmă s-a realizat in  această varp ierbinte. Vacanțele care aveau destinații și obiective devenite tradiționale, s-au schimbat semnificativ, iar evenimentele tulburi din Turcia și din marile orașe europene au readus în atenția românilor obiectivele țării noastre. Astfel,  litoralul, orașele medievale ale Transilvaniei, ștrandurile și băile cu ape minerale, dar și așezările cu parfum specific din Bucovina, Maramureș sau zona montană au intrat cu prioritate pe lista căutărilor pe internet.

Astfel, pe neașteptate, turismul din România a înregistat cifre record.

Topul celor mai căutate stațiuni pentru vacanța de vară include stațiuni de pe litoral, precum Mamaia sau Eforie Nord, dar și stațiuni balneo, precum Sovata, Praid și Băile Herculane, conform studiului efectuat recent de  portalul de rezervări online, HotelGuru.ro.

Plajele de la Marea Neagră, principala atracție a sezonului

În lunile iunie și iulie, o mare parte dintre turiștii români s-au orientat spre stațiunile Mamaia, Olimp, Neptun, Vama Veche sau Năvodari, atestate de către Ministerul Sănătății ca fiind cele mai bune plaje din România. Atractive au fost și plajele sălbatice Vadu și Corbu, alese de turiștii nonconformiști, care au căutat să se relaxeze departe de zonele aglomerate.

Năvodari: plaja Marina Surf și Camping Pescăresc

Plajele din Năvodari sunt late, cu nisip fin, intrare lină în apă și puțin aglomerate, comparativ cu stațiunea vecină, Mamaia. Sunt preferate de familii sau de cei în căutare de liniște. Se pot practica și diferite sporturi nautice, cum ar fi windsurfing, surfing și plimbări cu skijet-ul.

Mamaia: zonele Tabăra Turist și Enigma

Perfecte pentru tinerii în căutare de distracție, plajele din Mamaia au o dimensiune generoasă și multe facilități și zone de cumpărături.

Mamaia a depășit Dubaiul. Mamaia este acum cea mai scumpă stațiune de la Marea Neagră. Nimic din Bulgaria nu poate rivaliza cu perla românească, prea puține resorturi din Turcia sau câteva aroganțe grecești ar putea fi mai scumpe decât Mamaia noastră dragă. Spaniolii sunt mult în urmă. În primul weekend din august un apartament pentru patru persoane în Mamaia era scos la închiriere cu 1400 euro pe două nopți, o cameră de hotel la patru stele, cu mic dejun inclus, 5-600 de euro, un hotel de trei stele în Constanța care în sezonul sănătos la cap costa 48 de euro pe noapte s-a vândut cu 120 de euro pe aceeași noapte. S-au vândut. Gradul de ocupare în Mamaia a fost de 95%, conform http://www.stampenet.com/

 

Activitățile sportive pe plajă și concertele, preferatele turiștilor români

Românii au apreciat activitățile pe plajă, voleiul pe nisip, concursurile de înot sau polo și petrecerile tematice, organizate în cadrul hotelurilor de la malul mării.  De asemenea, concertele și petrecerile cu DJ au fost prima opțiune a turiștilor români în timpul serii și al nopții.

Principalele plângeri: curățenia și decibelii după lăsarea serii

Conform feedback-ului înregistrat, românii au apreciat ambientul plăcut și serviciile de calitate din hotelurile și pensiunile alese și au reproșat în special aspecte legate de curățenia în camera de hotel, dar și de muzica dată prea tare după lăsarea serii.

Conform HotelGuru.ro, prețul pentru o noapte de cazare la malul Mării Negre, la finalul lunii august, începe de la 100 lei la o pensiune de 2 stele din stațiunea Costinești și ajunge până la 1.100 lei, într-un hotel de 5 stele în stațiunea Mamaia.

Transilvania, preferată pentru ștranduri și băi cu ape minerale

O altă destinație preferată de români a fost Transilvania, în special datorită ștrandurilor, băilor și centrelor de tratament cu ape termale din această regiune.

Printre cele mai populare destinații de anul acesta, se numără ștrandul de la Praid, Lacul Ursu din Sovata, Lacul Colibița, Ștrandul  Nord Vest Termal Park din Satu Mare, Băile Figa, Aquastar Satu Mare și Ocna Șugatag. Aceste zone au fost alese pentru relaxare, dar și pentru tratarea unor afecțiuni medicale.

Activitățile sportive principale, practicate de turiști în Transilvania, au fost ciclismul și drumețiile montane, iar pasionații de sporturi nautice au ales plimbările cu hidrobicicleta, barca sau caiacul, precum și rafting-ul. Turiștii pot găsi cazare în aceste localități începând de la 60 lei/persoană/noapte.

 

HotelGuru.ro este un portal de rezervări online, care are listate 1.800 de unități de cazare din România, din totalul celor 145.000 de unități de cazare din întreaga Europă, afișate pe site. Pe HotelGuru.ro pot fi făcute rezervări atât la pensiuni, cât și la hoteluri de 5 stele, site-ul fiind parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, ce a generat rezervări de peste 40 de milioane de euro, în 2015, în Europa Centrală și de Est.

În prezent, compania se numără printre finaliștii European Business Awards.

Cuvinte cheie: Transilvania, Sovata, Lacul Colibița, Ștrandul Nord Vest Termal Park , Satu Mare, Băile Figa, Aquastar Satu Mare, Ocna Șugatag., Maramureș, Bucovina

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii