Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Sărbătoarea Pâinii la Cora, revine și convinge românii să cumpere specialități,

Publicat de Cornelia Stanciu pe 15.05.2014.

Sărbătoarea Pâinii la Cora, eveniment care se desfășoară în fiecare an, în lunile mai-iunie, a impusionat vânzările la pâine și a reușit să convingă românii să cumpere specialități, se arată într-un comunicat de presă al Cora.
 Astfel, preferințele s-au mutat încet, dar sigur, de la franzelă, la tipuri de pâine mai elaborate precum baghetele, pâine cu semințe, pâine cu cartofi etc.

Categoria baghetelor a înregistrat o creștere de 12% în 2013 față de 2012, în timp ce categoriile de pâini obișbuite precum  franzela sau pâinea rotundă, au avut o crestere de 3,2%. În ceea ce privește vânzarea totală la pâine, hypermarketurile Cora au înregistrat o creștere de 19% în 2013 fața de 2012.

“Ne aflăm deja la a treia ediție a acestei minunate Sărbători care a ajutat clienții cora să descopere specialități savuroase, pregătite în cuptoarele proprii de brutarii noștri. Anul acesta, Sărbătoarea Pâinii vine cu mai multe concepte originale: Pâinea brutarului Cora, Pâinea Vrac, pâini speciale cu semințe, pâini grecești – rețete unice pe piață, Pâini franțuzești și pâini italienești” a declarat Ana Maria Florea-Harrison, responsabil PR Cora Romania.

Pâinea vrac: este o pâine la metru, după principiul  îți alegi cât poți duce;  ideală pentru picnic și evenimente în aer liber, asezonându-se perfect cu garniturile dumneavoastră.
Pâinea Brutarului Cora : are un gust desăvârșit -  al pâinii de odinioară, fiind coaptă pe vatră și este apetisantă datorită metodelor de producție tradiționale.
Pâinile speciale cu semințe: sunt o simfonie de arome și gusturi, dată de selecția de cereale și semințe.
Pâinile grecești : sunt produse după rețete autentice din Grecia, din făină fină de grâu dur, au culoare aurie, un miez elastic, arome și texturi unice. Aceste rețete se găsesc în acest moment numai la Cora.
Pâinile franțuzești: sunt coapte pe vatră, au o coajă crocantă specifică pâinii franțuzești, iar procesul de fermentare le conferă un gust unic.
Pâinile italiene: sunt produse după o tehnologie laborioasă, presupunând timpi lungi de odihnă și de dospire petru a obține savoarea caracteristică.

Românii se numără printre campionii Europei la consumul de pâine, conform ultimelor date ale Institutului Naţional de Statistică. Un român consumă zilnic peste 500 de grame de cereale, dintre care 400 de grame inseamnă o pâine. Asta în condiţiile în care nutriţioniştii recomandă maximum 6 felii pe zi. Gramajul ne situează peste media europeană.
 

Sărbătoarea Pâinii la Cora se desfășoară astfel: 14-20 mai în magazinele din București (Sun Plaza, Pantelimon, Lujerului, Alexandriei), Arad, Baia Mare, Cluj-Napoca. 28 mai-03 iunie  în magazinele din Constanța City Park, Constanța Brătianu, Drobeta Turnu Severin, Bacău și Ploiești.

Cornelia Stanciu

Cuvinte cheie: pâine la metru, pâini speciale cu semințe, pâini franțuzești:

Despre Cornelia Stanciu

Expertiza din domeniul medical și industria farma din România și  cunoașterea în detaliu a sistemului sanitar din țara noastră  adăugă vvaloare , veridicitate și credibilitate articollelor care-i poartă semnătura.

Comentarii