Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Rusia, pe locul sase mondial în privința investitiilor straine în 2014

Publicat de redactia partners pe 29.07.2015.

 

Franța și Rusia sunt pe  locul sase în  ceea ce privește investițiile străine în 2014, potrivit raportului  Conferinței  Organizației Națiunilor Unite pentru  Comerț și Dezvoltare (UNCTAD), publicat ăn Financial Times, preluat de  Buletinul informativ al Camerei de  Comert Bilaterale  Romano-Ruse . 

 

 

 

Potrivit  publicației, companiile rusești au investit în 2014,  56 miliarde dolari.  Rusia, în termeni de investitii a depășit  Statele Unite, Hong Kong, China, Japonia, Germania.

De asemenea, se remarca faptul ca volumul total al investitiilor straine in tarile in tranzitie a crescut cu aproape o  treime si a ajuns la o cifra totala de  484  miliarde dolari.

 

Guvernul de la Moscova vrea să reduca rata inflației la 4%

Guvernul intentionează sa reduca rata inflatiei la 4%, si sa echilibreze bugetul federal incepand din  2017, fara a creste fiscalitatea. 

Cabinetul de ministri considera ca acest lucru ar trebui sa contribuie la optimizarea costurilor cu aparatul de stat, cu apararea si securitatea 

Cheltuielile bugetului federal ar trebui sa se reduca la 5% în termeni reali în fiecare an, respectiv  în 2016 și 2017conform unui document oficial emis , la o reuniune a guvernului si aprobat de primul-ministru rus Dmitri Medvedev.

"Documentul tine cont de problemele cu care se confrunta tara, respectiv provocarile cu care se confrunta statul si economia, si contine masuri sistemice pentru a asigura o crestere echilibrata si durabila a economiei si sferei sociale", - a spus Medvedev.

În urma măsurilor luate,, guvernul se asteapta ca economia Rusiei în 2018 va ajunge la o rată de creștere cel puțin egală cut media mondială.

Cuvinte cheie: Investiții străine directe, Rusia, rata inflație, rata ide creștere

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii