Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Rusia: Nu vă riscați viața pentru un selfie!

Publicat de pe 10.07.2015.

Într-o perioadă în care se  vorbește tot mai mult, pe toate meridianele, despre accidentele groaznice, produse ca rezultat al unui selfie, Rusia lansează o campanie de prevenire a acelor selfies periculoase. 

În timp ce adolescenții își multiplică aventurile relatate pe rețelele sociale, sperâmd să creeze senație, Rusia a lansat o campanie inedită. 

Guvernul a publicat pe 7 iulie, chiar și un ghid  pentru "selfies sigure", ca răspuns la numeroasele accidente legate de auto-portrete făcute în condiții periculoase.

"Nu vă aruncați în fața unui tren cu un aparat de fotografiat în mână";

"Nu trage cu o armă", se arată în broșura, referindu-se la o tânără de 21 de ani care a fost împușcată în cap accidental în mai 2015.

În încercarea de a face fotografii cu un smartphone lui, ea a apăsat pe trăgaciul pistolului, îndreptat spre tâmplă.

Daily Telegraph  spune că "cel puțin zece persoane au fost ucise și alte sute rănite de la începutul anului prin luarea de selfies". Motivul este, conform cu ce se spune în The Guardian,  vânătoarea de like-uri și de fani pe retelele sociale. Ministerul de Interne rus sugerează în ziarul britanic că "toată lumea ar trebui să gândească înainte de a face un selfie, pentru ca acesta să nu fie ultimul."

                   
Cuvinte cheie: selfie, tineri, ucise, like-uri , fani, retelele sociale, accidente,

Despre

Comentarii