Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Românii și pasiunile lor pe harta lumii

Publicat de redactia partners pe 31.03.2017.

Dacă privim harta în care au fost indicate pasiunile și problemele dominante ale ţărilor lumii în 2016, hartă realizată de David McCandless pentru InformationIsBeautiful.net, avem marea surpriză să observăm că România nu are în dreptul ei nicio problemă majoră, dar nicio pasiune importantă.

Harta pasiunilor a fost editată pe baza datelor coroborate din statisticile Băncii Mondiale, ONU şi din alte surse, iar domeniile luate în calcul sunt: comerţ, psihologie, ecologie, gastronomie, probleme sociale, etc.

Paradoxal, cele mai multe femei în parlament  sunt în Ruanda. Nimeni de pe lumea asta nu are atât de mulţi consumatori de pizza ca-n Norvegia, iar Canada este dependentă de Facebook.

Hondurasul are o criminalitate crescută. Surinamul are încă păduri neexploatate. Peru înseamnă cocaină. Argentina carne de cal. Grecii sunt mari amatori de brânză. Turcia înseamnă cenzura social media.

Care dintre aceste date este cea mai șocantă?

 

Poate pasiunea pentru pisici

Expertii au dezvaluit recent faptul că România, Noua Zeelanda, Canada si Ungaria, urmate de Rusia, țări care s-au clasat în top 10 țări ale lumii, potrivit true-news.info, iubitoare de pisici. Asadar, tara noastra se afla printre primele 5 tari din top ca numar al iubitorilor de pisici.

Analiza efectuată de Lydia Shuktomova și publicată de Euromonitor International, arată că 26% dintre familiile din Rusia au în casă câte un câine, Rusia fiind surclasată, și de această dată, de România, dar și de Chile și Brazilia.

 

Cuvinte cheie: statistici, Banca Mondiala, ONU, David McCandless, România, Noua Zeelanda, Canada, Ungaria, Rusia

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii