Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Românii, mai fericiți decât ungurii, grecii sau bulgarii, relatează World Happiness Report 2017; Norvegia, cea mai fericită țară din lume

Publicat de redactia partners pe 31.03.2017.

România este pe locul 57 în World Happiness Report 2017, devansată de Cehia (23), Polonia (46) sau Republica Moldova (55), dar înainte de Ungaria (75), Grecia (87) sau Bulgaria (105), potrivit raportului întocmit de ONU.  

Raportul a analizat situația din 155 de țări ale lumii, nivelul atât de subiectiv al fericirii fiind măsurat pe baza a șase factori considerați determinanți: PIB-ul pe cap de locuitor, speranța de viață, sprijinul social, incidența corupției în administrație și afaceri, libertate socială și generozitate măsurată în donații recente.

Cele mai fericite zece țări din lume potrivit acestui clasament sunt Norvegia (1), Danemarca (2), Islanda (3), Elveția (4), Finlanda (5), Olanda (6), Canada (7), Noua Zeelandă (8), Australia (9) și Suedia (10).

La polul opus al clasamentului se află Yemen (146), Sudanul de Sud (147), Liberia (148), Guineea (149), Togo (150), Ruanda (151), Siria (152), Tanzania (153), Burundi (154) și Republica Centrafricană (155).

România se situează pe locul 15 într-un clasament al progreselor realizate în intervalul 2014-2016 față de intervalul 2005-2007, clasament dominat de Nicaragua, Letonia și Sierra Leone. Și în acest clasament care măsoară ameliorarea indicelui de fericire R. Moldova se află înaintea României, pe locul al 5-lea.


România stă cel mai bine la capitolul care se referă la percepția subiectivă în rândul copiilor, măsurată în funcție de trei indicatori — satisfacția față de viață în general, gradul de fericire din ultimele două săptămâni și optimismul în privința viitorului — la care țara noastră a obținut scoruri de 9-9,5 din 10, cele mai mari din lume, potrivit autorilor studiului.

În acest an, This year the World Happiness Report  a acordat o atenție specială bazei sociale a fericirii, ceea ce include fericirea la locul de muncă.

Oamenii își petrec majoritatea vieții muncind, deci este  important să înțelegem  rolul șomajului și al muncii în portretul fericirii”, declara Profesorul Jan-Emmanuel De Neve - Universitatea Oxford.

Pentru prima oară, partener în acest proiect, aflat la a 5-a ediție,  Andrea Illy, Președintele Illycaffé declara.

Este un parteneriat care m-a pasionat din mai multe motive. Cafeaua și fericirea merg mână în mână și Illy a decis să se alăture ideii de fericire de la bun început.  Sloganul nostru ‘” să trăiești fericit” rezonează cu eterna căutare a fericirii, care include patru elemente:  grecescul ‘eudemonia’ (virtute și armonie), bunăstare, altruism și perspectiva asupra viitorului”.

Cuvinte cheie: Andrea Illy, președinte, Illycaffé, eudemonia, virtute, armonie), bunăstare, altruism, perspectiva asupra viitorului”.

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii