Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Respiraţia purificată a Şarpelui sacru - piatra de cuarţ

Publicat de Bianca Maria Silitra pe 07.04.2014.

Cristalul de cuarţ este expresia sublimă a geniului creator, piatra perfectă a lumii, atât in decorarea bijuteriilor, cât şi o unealtă importantă în vindecarea tradiţională

Cuarţul este un element omniprezent şi se regăseşte în aproape toate rocile cunoscute. Din punct de vedere medical, este un tămăduitor universal şi poate fi folosit pentru ameliorarea oricărei suferinţe fizice, aduce lumină albă în corp, ajutând la o diagnosticare corectă şi rapidă (este de ajutor în hemoragii, emfizem pulmonar şi pentru vedere).

În trecut, cuarţul era folosit în ritualuri magice, şamanice sau pentru alinare. De-a lungul timpului, cristalul a fost folosit de magicieni sau pentru confecţionarea globurilor de sticlă folosite de vrăjitoare pentru a ghici viitorul. Pentru că are capacitatea de a concentra energiile pozitive şi de a proteja împotriva degradării, în Egipt, piatra de cuarţ a fost folosită la confecţioanarea amuletelor şi a sarcofageor pentru mumii.

În cultura asiatică, ,,cuarţul reprezintă un simbol al purităţii, al infinităţii spaţiului, al răbdării şi al perseverenţei’’.

Cuarțul, una dintre cele mai vechi relicve din lume,  se prezintă într-o bogată varietate cromatică, culorile fiind date de metalele/ elementele în preajma cărora s-a format de-a lungul milioanelor de ani, care îi  conferă și puteri terapeutice speciale.

Citrina, având  culori de la galben pal  până la maron inchis,  este cea mai bună piatră ce se poate folosi antunci cand se incearcă rezolvarea unor probleme materiale, (afaceri, bani, relații de familie,etc). Cuarțul fumuriu recunoscut pentru puterea sa în lumina de culore neagra, are ca efect dizolvarea energiilor negative, echilibrând astfel aura corpului.

Aventurina este un cuarț de culoare pură verde, util in jurul chakrei inimii și a plexului solar și contribuie la neutralizarea emoțiilor .

Diamantele de Herkimer  sunt cuarțuri ce se găsesc în zona statului New York. Ele au o transparență și strălucire superioare celorlalte cristale, de aici  și numele, iar energia lor este mai puternică.

Agata albastră, prin culoare, este dotată cu puteri care asistă exprimarea verbală.  

Specialiștii recomandă ca după procurarea unui cristal, acesta trebuie purificat:  in soluție de apă amestecatî cu sare pură de mare sau sare extrasă din subsolul terestru. Cristalul se ține in solutia salină circa 2-3 zile pentru a se purifica de energiile negative preluate din mediul în care a fost comercializat. După purificare se spală sub jet de apă, se sterge și se expune la soare pentru a se incărca cu vibrații pozitive.

Pasionații recomandă și programarea cristalului cu "Forme-Gând", de exemplu, prin vizulizarea propriei persoane în stare perfectă de sănătate, care se implementeaza Cuarţului. Dacă avem clustere, acestea pot fi programate în bloc sau fiecare cristal poate primi un program aparte.

Pentru a putea resimți din plin efectele cristalului, trebuie să ne armonizîm cu el șI să-l purtăm asupra noastră circa o lună de zile în zona plexului solar. O regulă generală spune că posesorul Cristalului este şi cel care l-a purificat şi nu trebuie folosit de altcineva.

Cristalele acţionează ca niște catalizatori prin intermediul cărora se permite accesul direct al vibrațiilor Luminii în aura umană. Aceste frecvenţe energetice amplificate dizolvă și disipează vibrațiile joase din aură, care dereglează buna funcționare și echilibrul corpului fizic

                          Biaca-Maria Silitră

                            editor

Cuvinte cheie:

Despre Bianca Maria Silitra

 Sprit incisiv și  animat de dorința de a cunoaște și explora realitatea, păstrând echilibrul față de evenimente și cei care le animă,  Bianca Silitra aduce o perspectivă proaspătă și inedită asupra cotifdianului. 

Comentarii