Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Punți între activitatea de cercetare și cea practică în medicina de vârf

Publicat de Voica Sorina pe 07.10.2015.

Peste 11o participanți din întreaga lume au venit la București pentru a asista la Conferința: ”Evaluarea resurselor și oportunităților de Cercetare în domeniul NeuroAIDS” (Assessment of Resources and Opportunities for NeuroAIDS Research- ARROW 2015), domeniu de vârf al medicinei moderne, organizată în perioada  5-6 Octombrie 2015,.

Cei 11 speakeri- specialiști de marcă în domeniu, din SUA și Europa, mai ales din țările Europei de Est și Sud- Est: Albania, Croația, Serbia, Turcia, Ucraina, au susținut prezentări cu rezultatele cercetărilor de ultimă oră, .

Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale "Dr. Victor Babeș", principalul organizator a avut ca parteneri la organizarea evenimentului:  Societatea Națională Română de Boli Infecțioase, European AIDS Clinical Society, HIV Neurobehavioral Research Program San Diego- Statele Unite ale Americii, Institutul de Virusologie "Ștefan S. Nicolau", Academia Europeană de SIDA și Boli Infecțioase, si JUSTRI 

ARROW este unica conferință din România care abordează în exclusiv tematica NeuroAIDS.

 

“Această a doua conferință, după cea din 2013, organizată tot de Spitalul ”Dr. Victor Babes” subliniază intenția noastră de a continua pentru realizarea obiectivelor propuse. Unul din principalele obiective este realizarea de punți  între activitatea de cercetare și cea practică, în domeniul complicațiilor neurologice asociate HIV. De asemenea am avut în vedere crearea unor noi oportunități de colaborare interdisciplinară a medicilor specialiști în bolile infecțioase cu medici specialiști neurologi si psihiatri legate de îngrijirea și tratamentul pacienților infectați cu HIV”, au declarat surse din cadrul organizatorillor.

Iată și agenda evenimentului http://www.arrow-nc.ro/new-page-2/agenda.html

Conferința a oferit participanților accesul la rezultatele celor mai recente cercetări legate de tulburările neurologice asociate HIV-din diferite regiuni geografice din SUA, Europa de Vest și Europa de Est, prezentate de specialiști de renume din domeniu. Participanții au avut astfel posibilitatea de a împărtăși experiența lor cu colegii din alte țări și specialități. De asemenea conferința a oferit tinerilor medici posibilitatea de a-și prezenta activitatea și de a se afirma.

.

Pentru a participa la conferință, medicii și psihologii au completat formularul de înregistrare,  trimis organizatorilor. Medicii tineri au avut posibilitatea de a participa la sesiunea de prezentări de cazuri. Cea mai bună prezentare a fost onorată cu premiul "Dr. Dan Duiculescu".

Mai multe date legate de conferință pe site-ul http://www.arrow-nc.ro/

 

Cuvinte cheie: cercetare, practică, medicina de vârf

Comentarii