Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Privesc înapoi cu frustrare, nervozitate și mânie, în timp ce Uniunea Europeană încearcă regruparea forțelor democrației

Publicat de redactia partners pe 26.03.2016.

Sunt sentimentele care  stăpânesc strada în prezent, în mai toate Statele Membre ale Uniunii Europene.

Comunitatea musulmană se apără, spunând că, deși teroriștii au fost musulmani, aceasta nu înseamnă că musulmanii sunt teroriști, declară liderii comunității islamice la CNN News.

Și noi încercăm să ne păstrăm încrederea în forțele numite generic, Intelligence Officers. Internetul și viteza de circulație a informației, interconexiunile, posibilitățile de comunicare, toate acestea ar trebui să le facă meseria mai ușoară. Dar, se pare că nu fac decât să ne arate slăbiciunile lor, pe multiple meridiane.

https://theglobalobservatory.org/wp-content/uploads/2016/03/March-25-Brussels-1300x500.jpg

Cetățenii din capitala Europei nu vor să capituleze în fața terorii și a suferinței provocate de aceasta.. oricât de mari ar fi aceastea. Solidaritatea renaște și își face loc în viața milioanelor de oameni din toate etniile care trăiesc, muncesc sau călătoresc acum în marile orașe europene.

 Noi, cetățenii obișnuiți, încercăm să ne păstrăm încrederea în forțele numite generic, Intelligence Officers. Internetul și viteza de circulație a informației, interconexiunile, posibilitățile de comunicare, toate acestea ar trebui să le facă meseria mai ușoară. Dar, se pare că nu fac decât să ne arate slăbiciunile lor, pe multiple meridiane.

Oficialii turci au avertizat belgienii asupra potențialul de periculozitate pe care îl reprezenta Ibrahim El Bakraoui, unul dintre atentatorii sinucigaşi, care a fost expulzat de două ori din Turcia!!! Dar reprimit în Belgia, ca cetățean UE! Expulzările au avut loc în iulie şi în august 2015, scrie Euractiv.ro

Și nu numai atât: o hartă și mai multe desene au fost descoperite într-un computer aflat într-un apartament din Atena. Și Parisul s-a alăturat solidarității europene, parizienii purtând cu demnitate amintirea încă proaspătă a momentelor când teroarea a stăpânit Orașul Luminilor .

Dar cum a funcționat cooperarea între autorități?

Jurnaliștii greci de la skai.gr susțin că este "problematic" modul în care a fost efectuat schimbul de informații între autoritățile belgiene și cele elene cu privire la acest caz.

Abdelhamid Abaaoud este descris ca lider al celulei teroriste Verviers, un oraș din Belgia situat în apropiere de granița cu Germania, care ar fi fost formată în aceeași lună ianuarie din 2015.

O lună mai târziu, în timpul unei operațiuni antiteroriste în Belgia, polițiștii au găsit documente care dezvăluiau pregătirea unor atentate de mare amploare pe teritoriul belgian.

Neglijența, indiferența sau LIPSA INTELIGENȚEI par să fie caracteristicile responsabililor cu securitatea vieții în UNIUNEA EUROPEANĂ.

Au de suferit nu numai locuitorii capitalei UE, ci toți cetățenii care locuiesc și muncesc în capitalele europene, cei care călătoresc cu avionul, cei care se urcă zilnic în metrou, la Bruxelles, Paris, poate și la București.

Cuvinte cheie: teroriști, musulmani, comunitatea islamica, CNN News, Intelligence, celule teroriste, Verviers, Belgia

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii