Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

„Poduri Europene”, punte pentru arta plastică feminină internaţională

Publicat de Stefania Chiru pe 07.04.2014.

Asociaţia Femeilor Creatoare în Artă Plastică din România organizează Expoziţia Internaţională de Artă Plastică Feminină Contemporană „Poduri Europene”, al cărei vernisaj a avut loc pe 7 aprilie,  în Galeria SENSO din Bulevardul Unirii nr. 15.

Atelierul Internaţional de Creaţie Feminină Contemporană „Poduri Europene” se desfăşoară în fiecare an, începând din 2004, la malul Mării Negre, respectiv la Constanţa şi Eforie Sud. Expoziţia reuneşte artiste cu fonduri şi formaţii culturale diferite din Europa: Franţa, Olanda, Germania, Turcia, Bulgaria şi România. Această activitate are loc pentru a promova arta feminină în lumea contemporană. Lucrările sunt imaginate la faţa locului, Preşedintele Fundaţiei Fildas Art, Anca Vlad, spunând că „Artistele au ochii strălucitori de fericire”.
Cuvântul de deschidere al expoziţiei a aparţinut Doinei Păuleanu, Director al Muzeului de Artă Constanţa. Coordonatorul de comunicare, doamna Teodora Marin a lansat o invitaţie greu de refuzat:

     „Cine e iubitor de artă, îl aşteptăm cu mare drag!”

Organizator, ca la fiecare ediţie, este Fundaţia Fildas Art, alături de Farmaciile Catenă, sponsor al evenimentului care susţine această expoziţie prin Programul Catena pentru Artă.. Galeria SENSO a fost redeschisă după 6 ani şi ample lucrări de reconstrucţie şi extindere. Expoziţia „Poduri Europene” a fost un bun prilej pentru inaugurarea acestui generos spaţiu expoziţional în prezenţa unui numeros public bucureştean, avid să cunoască formele plastice. Şi nouă viziune transculturală propusă spre admiraţie de artistele din cele 5 ţări europene. Prin lucrările de pictură, grafică şi sculptură realizate de creatoarele de artă atent selecţionate, expoziţia reuneşte o retrospectivă interesantă, vibrantă şi plină de culoare, reprezentativă pentru arta contemporană feminină.

Catena pentru artă.

Anca Vlad, preşedintele companiei Fildas Grup şi a lanţului de farmacii Catenă, este mai mult decât o femeie de afaceri de succes, este foarte pasionată de cultură şi artă, dovedind o meritorie încăpăţânare în misiunea de sprijin a artei româneşti.

   Prețuiesc foarte mult creativitatea şi libertatea de expresie.

A înfiinţat o fundaţie culturală numita Fildas Art, cu care sponsorizează mai mult de 20 de expoziţii în fiecare an cu artişti de origine romană. De asemenea, organizează în străinătate expoziţii de grup ale unor artiste românce

 Arta contemporană în Europa de Est înregistrează în prezent o explozie, acesta fiind rezultatul anilor de opresiune din această regiune. Anca Vlad susţine această iniţiativă, imaginaţia şi inspiraţia prin Galeria de artă Senso, scria Internaţional Herald Tribune, care a publicat în ediţia din 20 iulie 2007 un interviu cu Anca Vlad - Preşedinte Fildas Grup

Expoziţia „Poduri Europene” are porţile deschise între 7 – 25 aprilie 2014, de luni până vineri între orele 11:00 – 18:00.

 

Ştefănia Chiru

 

.

Cuvinte cheie: „Poduri Europene, viziune transculturală,

Despre Stefania Chiru

Curiozitate, dar și discreție și confidențialitate, sete de cunoaștere și empatie cu subiectele asupra cărora se apleacă nu fără emoție, sunt câteva din carcateristicile articolelor care poartă semnătura Stefaniei Chiru 

Comentarii