Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Peste 1,7 miliard de Euro din fonduri europene pentru competitivitatea firmelor româneşti

Publicat de redactia partners pe 19.09.2015.

Peste 1,7 miliarde Euro, mai precis  1.706.820.963 euro,  este valoarea estimată a celor 511 proiecte depuse în cadrul Programului Operațional Competitivitate (POC) 2014-2020 şi prin care s-au solicitat fonduri nerambursabile echivalentă, aflăm de la Ministerul Fondurilor Europene.  Este bilanţul încurajator al Ministerului care a  anunțat închiderea primelor apeluri de proiecte lansate în cadrul Axei Prioritare 1 POC ”Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor”.

În cadril programului, au fost lansate șapte apeluri de proiecte, dintre care șase apeluri au fost cu termen limită (proiectele s-au depus în perioada 27 iunie – 1 septembrie a.c.), iar un apel de proiecte este cu depunere continuă până la finalizarea bugetului alocat (Proiecte pentru întreprinderi inovative de tip start-up și spin-off). .

”Faptul că în aceste prime apeluri s-au primit atât de multe proiecte, cu o valoare totală ridicată, creează premisele ca la sfârșitul perioadei de programare 2014-2020 să obținem 100% absorbție pe POC”, a afirmat domnul Marius Nica, ministrul fondurilor europene.

Cuvinte cheie: Programului Operațional Competitivitate (POC) 2014-2020, fonduri nerambursabile, întreprinderi inovative, start-up, spin-off, Ministerul Fondurilor Europene

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii