Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

”Pași către însuți – Puterea Frumuseții interioare”, descoperită prin Maria Timuc - un best-seller pentru fiecare

Publicat de redactia partners pe 02.01.2016.

Poate acum este momentul, mai mult ca niciodată, să deschizi o carte-balsam pentru suflet.

”Puterea Frumuseții Interioare” este acea carte pe care o citeşti atunci când vrei să deschizi o nouă poartă a existenţei şi încă te mai îndoieşti, când te afli în faţa unei decizii esenţiale, adică în momentele importante, când vrei să faci pace cu tine însuţi pentru a face o schimbare.

Este, totodată, cartea care îţi arată cât se poate de clar şi documentat că ne putem programa pentru fericire. Este în puterea noastră, a fiecăruia.

 

Am înţeles acest lucru încă de la lansarea cărţii, la care am avut privilegiul de a asista. A fost un eveniment care a reunit pentru ultima oară în vechiul sediu al Librăriei Mihai Sadoveanu foarte multă lume, dornică să afle noi răspunsuri de le graniţa ştiinţelor cu terapia sufletului, parapsihologia, inspiraţia sublimă, poezia, muzica şi imaginaţia.

„Felul în care ne raportăm la un necaz, atitudinea pe care o avem în faţa eşecului sau a problemei este şi cheia curgerii noastre în spaţiul variantelor de experienţă; dacă ne este bine sau rău, noi alegem, dar abandonând pecepţia şi pretenţia că noi putem controla întâmplările. Încercaţi să găsiţi şi ceva bun într-un eveniment care v-a supărat. (…). Făceţi-vă obiceiul idiot de a vă bucura şi de un eşec. .. Veţi vedea că în majoritatea cazurilor s-ar putea ca o neplăcere să fie spre bine. Chiar dacă nu va fi aşa, fiţi totuşi convinşi că prin atitudinea pozitivă o veţi apuca pe drumul cel bun şi veţi evita astfel alte neplăceri”, scrie Maria Timuc, într-un interesant şi, mai ales, util exerciţiu de intertextualitate, aplicabil în viaţa tuturor.

Al doilea volum din ciclul ”Pași către tine Însuți” este structurată în trei mari capitole: Despre tăcere, suflet, destin, înțelepciune și alte lucruri frumoase; Fețele divine și fețele omenești ale iubirii; Tinerețea, frumusețea și sănătatea trupului și a sufletului.

Maria Timuc este un jurnalist consacrat, iubit şi citit de foarte mulţi cititori. În plus ea a ştiut să se înconjoiare de colaboratori de mare forţă, care au dat şi mai multă consistenţă cărţilor scrise împreună.

 

”Maria Timuc înșiră pe firul timpului toate comorile care conferă vieții sens, frumusețe și fericirea de a fi. Cuvintele ei străbat veacurile începând de la înțelepciunea Orientului antic până la implicațiile psihologice ale lumii contemporane. Scrisul ei alert, inteligent, cu incursiuni în ungherele contorsionate ale sufletului omenesc, pare a fi inspirat din alte sfere ale Universului. O putem considera pe Maria Timuc, fără a greși, o prietenă a îngerilor care îi arată în permanență ieșirea spre lumină din labirintul frământatei noastre existențe”, scrie Dumitru Constantin Dulcan în introducerea sa.

Cuvintele Acad. Dr. Ovidiu Bojor întregesc semnificaţiile şi sensurile ce se deschid curiozităţii cititorului:

” Maria m-a învățat pe mine să vindec în primul rând sufletul prin „sufletul plantelor” care, prin bunătatea lor, prin dăruirea lor, parfumează mâinile celor care strivesc. Am mai învățat de la Maria că începutul oricărei acțiuni începe prin expresia „Pași către tine însuți...”, titlul minunatei sale cărți care conduce cititorul către cunoașterea de sine și înțelegerea profundă a propriei ființe.

Pentru ca omul să ajungă la o astfel de cunoaștere, ne spune Maria, are nevoie de armonie interioară, de frumusețe interioară, de înțelegere a trăirilor sale.(...) Armonia omului cu sine însuși face ca lumea în care trăim, frământată și confuză, căzută în diferite patimi și-n suferință, să devină o lume mai frumoasă, mai prietenoasă și mai conștientă. Maria reușește – prin eseurile sale -  să înfrumusețeze lumea, să ofere cunoașterea inițiatică atât de prețioasă, care ajută, alină și poate schimba conștiința omului, schimbându-i viața”, declara Acad. Dr. Ovidiu Bojor.

Cartea Mariei Timuc este un adevărat tratament de optimism şi încredere, administrat în modul cel mai plăcut, pe nesimţite, aproape hipnotic. Maria ne învaţă cum să ne interpretăm stările, trăirile, chiar sentimentele, cum ne putem crea propriul software sau altfel spus, cum ne-am putea programa pentru fericire.

 Noi nu trebuie să facem ceva pentru a atinge frumuseţea, noi avem nevoie doar să renunţăm la negativitate, căci aceasta este precum stratul de nori care acoperă albastrul fastuos al cerului. Urâtul e doar o expresie a inconştienţei noastre, doar un efect al somnului în care se află conştiinţa, o stare autohipnotică,.. Urâtul, răul, suferinţa, toate caznele omeneşti sunt visele pe care le avem în această aventură a noastră în trup, în această aventură numită „viaţa noastră”, descoperim în cartea Mariei Timuc.

Un suflet care m-a surprins şi fermecat şi mi-a dat energia şi ştiinţa de care am avut atâta nevoie să merg mai departe.

Îţi mulţumesc Maria pentru că mi-ai redat curajul şi încrederea şi m-ai ajutat să mă descopăr mie însămi.

 

       Restul vă invităm să descoperiţi în tihna lecturii.

Cuvinte cheie: Maria Timuc, Acad. Dr. Ovidiu Bojor, Dumitru Constantin Dulcan,

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii