Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Paradoxuri din viaţa reală: musulmanii îi apără pe creştini de eventuale atentate islamice

Publicat de redactia partners pe 05.01.2016.

Crăciunul şi, în general, sărbătorile de iarnă, sunt perioada în care ne place să ne demonstrăm generozitatea, fraternitatea, empatia şi să-i surprindem în mod plăcut pe semenii noştri. Toate aceste elemente erau întrunite în Ajunul Crăciunului, în oraşul francez Lens, lângă Pas de Calais, unde câţiva cetăţeni musulmani au stat de pază, formând un dispozitiv de apărare, la intrarea în catedrala catolică pentru a-i proteja pe enoriaşi de un eventual atentat.

Des musulmans aident à surveiller l'église de... de ITELE</i

Gestul a fost iniţiativa Uniunii musulmanilor din districtul Pas-de-Calais, ca răspuns la avertismentul lansat de Ministerul de Interne francez referitor la posibile atentate musulmane cu ocazia marilor sărbători creştine. Prezenţa musulmanilor ca scut în faţa catedralei din Lens i-a emoţionat profund pe credincioşii catolici.

A fost un gest care poate încetini politicile de forţă pe care le promovează anumite grupări politice şi care ar putea aduce mari necazuri în ţara Egalităţii - Fraternităţii libertăţii, au fost de părere enoriaşii ieşiţi de la slujba de Crăciun.

Musulmani nu au ţinut locul poliţiştilor, dar prezenţa lor a marcat un act simbolic, purtând un mesaj de fraternitate, înţelegere şi respect faţă de celelalte religii.

Suntem fraţi. Suntem în aceeaşi barcă. Dacă se scufundă, ne scufundăm cu toţii, declara un musulman rezident în Franţa.

 Îţi încălzeşte inima, să-i  întâmpini pe fraţii creştini şi să fim împreună. Pentru noi toţi, nu e vorba doar de securitate, ci e vorba despre iubire, ceea ce este foarte important", a spus Jamel. 

În semn de mulţumire pentru gestul musulmanilor, parohul le-a înmânat flacăra de la Bethlehem, simbolul speranţei.

Cuvinte cheie: Franţa, oraşul Lens, Pas de Calais, cetăţeni musulmani, atentat,

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii