Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Papa Francisc aprinde luminile la cel mai înalt brad de Crăciun, folosind o tabletă

Publicat de redactia partners pe 10.12.2014.

A apăsat un buton de pe ecranul tabletei și  a aprins bradul uriaș de Crăciun realizat din becurile multicolore instalate pe dealul care străjuiește satul italian Gubbio (Umbria).Cel care a declanșat această bucurie a Crăciunului este însuși Papa Francisc, cel atât de apropiat de cei săraci și nedreptățiți, dar și de tehnologiile moderne. Ceremonia a aut loc după ce Papa a adresat un scurt mesaj creștinilor, printr-un link video de la Vatican, relatează Radio Vatican. 

Bradul a fost creat din 1000 de becuri colorate șI a fost înregistrat încă din anul în Cartea Recordurilor Guinness Book (1991), ca cel mai mare brad de Crăciun din lume, măsurând circa 750 metri înălțime și 450 metri lățime.

Umbrinezii construiesc acest brad în fiecare an, începând din 1981, acesta fiind modul lor de a sărbători Crăciunul într-un fel unic.  În fiecare an, o echipă de voluntari muncesc timp de 3 luni pentru această realizare, care devine marea atracție a zonei începând cu 7 decembrie, până în 6 ianuarie, fiind vizibilă de la o distanță de 30 de mile.

Începând din 2010, s-au folosit panouri solare pentru reducerea costurilor de electricitate.

Mesajul de Crăciun al Papei Francisc

“Aprinzând lumina deasupra scenei Nașterii, dorim de fapt ca lumina lui Isus să se coboare în noi. Un Crăciun fără lumină nu este Crăciun, în oralș Sper ca Lumina să fie în inimile voastre, în familiile voastre. în orașele voastre. Cu aceste urări, vă transmit Lumina! 

Un Crăciun sfânt fericit!”.

 

Cuvinte cheie: Mesajul de Crăciun al Papei Francisc, Cartea Recordurilor Guinness Book

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii