Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Nu mai există restricții de călătorie, iar liniile de comunicaţii cu Turcia sunt deschise...

Publicat de redactia partners pe 16.07.2016.

Nu mai există restricții de călătorie, suntem anunțați printr-un comunicat transmis de Consilierul Comercial al Ambasadei Turciei de la București, dl Mükerrem Aksoy. 

Vestea bună este că liniile de comunicaţii cu Turcia sunt deschise, conform declarațiilor Ambasadorului Turciei în România, Osman Koray Ertas. 

 

Vestea bună este că liniile de comunicaţii cu Turcia sunt deschise, conform declarațiilor Ambasadorului Turciei în România, Osman Koray Ertas.

Situaţia este sub control. Ieri a fost un mic grup (...) din cadrul armatei. Vor fi proceduri judiciare şi după acestea vom şti cu siguranţă cine este în spate. Procurorii cred că este un grup clandestin terorist din cadrul armatei. Vestea bună este că toate partidele, atât Puterea cât şi Opoziţia, cât şi opinia publică îmbrăţişează democraţia", a afirmat Osman Koray Erta, Ambasadorul  Turciei  la București,  la sediul ambasadei. 

El a susţinut că cei care au încercat lovitura de stat sunt "criminali care au atentat la valorile noastre, la securitatea noastră", iar acum Turcia este o țară sigură. 

Preşedintele şi Guvernul nostru sunt la locurile lor, sunt în siguranţă. Suntem mândri de liderii noştri, de conducerea noastră. (...) Sunt câteva limitări la graniţe. (...) Ţara este sigură, sunt câteva probleme în câteva locuri", a spus oficialul turc. 

De asemenea, oficialul turc a indicat că peste 700 de militari au fost arestaţi în legătură cu acest puci. 

Peste 100 de români vor fi repatriați din Istanbul cu o cursă TAROM, sâmbătă seara.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, o facțiune din armată a încercat să răstoarne guvernul, folosind tancuri și elicoptere și blocând poduri în Istanbul.

Puciștii au fost învinși după ce președintele Recep Tayyip Erdogan și-a chemat susținătorii să iasă în stradă pentru a sprijini democrația, notează Reuters.

 

Turcia: Ultim bilanț - 265 morți, 1.440 răniți și 2.839 arestări din cadrul personalului, conform anunțului făcut sâmbătă în timpul unei conferințe de presă la Ankara, de premierul turc Binali Yildirim, transmis de  Reuters și preluat de Agerpres

Cezar Preda, aflat la Istanbul: Am participat la o lovitură de stat live

Deputatul PNL Cezar Preda, aflat în vacanță în Turcia, a trăit pe viu tentativa de lovitură de stat, așteptând în aeroportul din Istanbul mai mult de 12 ore pentru a se îmbarca.

"Am participat la o lovitură de stat live, stau în aeroport și parcă lucrurile s-au mai normalizat", a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, deputatul liberal.

Sunt în aeroport de la 0,45, am auzit focuri de armă, filtrele de securitate s-au volatilizat, peste tot haos și debandadă. Cam 10% din curse au fost reluate, am un zbor la ora 14,00 să mă scoată din Istanbul și mâine vin la București", a afirmat Preda.

Conform declarațiilor dlui Cezar Preda, confuzia și securitatea nu au fost restabilite complet la aeroportul Ataturk din Istanbul.

Totuși,sunt în continuare români plecați în Turcia, în vacanță sau pentru business, blocați de ore în șir în aeroport. 

 

O parte din otografii au fost preluate de pe pagine Facebook a Ambasadei Republicii Turcia la București. 

Cuvinte cheie: ataturk airport, Turcia, Turkey, Istanboul, Ankarra, lovitură de stat, puci, Ambasada Republicii Turcia

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii