Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Noaptea muzeelor sau noaptea in care romanii isi redescopera pasiunea pentru cultura

Publicat de redactia partners pe 21.05.2017.

E trecut de miezul noptii şi străzile din centrul capitalei sunt pline de oameni, lumini, maşini, o animație cu totul neobisnuită. Nimănui nu pare sa-I pese prea mult cat este ceasul, tineri, mai puțin tineri, adolescenți, toți par decisi sa-şi dedice răbdători aceasta noapte redescoperirii culturii i artei ascunse in muzeele care acum si-au deschis portile gratuit pentru ei.

 Noaptea Muzeelor a scos mii de oameni din casă pentru a vizita cele mai impotante obiective culturale.  Au venit sa redescopere locuri care ascund cele mai importante tezuare culturale ale acestui neam.

In plus, dupa ce au stat răbdători ore in sir la cozi care păreau interminabile, românii au parte si de mini spectacole de pantomimă si teatru in stradă sau in curtile muzeelor.

Arta pare sa aiba in aceasta noapte mult mai multi iubitori decat in orice alta zi sau noapte. Muzeul de arta europeana sau Muzeul National de Arta, ca si Muzeul Colectiilor de arta au curtile pline de doritori sa le treaca pragul... Chiar daca  e trecut de miezul noptii.

Chair daca ploua.

Ei asteapta sa le vina randul sa treca prin fata operelor care au facut istorie, care fac parte din patrimoniul acestui neam.

Cuvinte cheie: Noaptea muzeelor, pasiune, cultura, Muzeul de arta europeana, Muzeul National de Arta, Muzeul Colectiilor de arta

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii