Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Neamț: Incredibil! Copiii unui centru de plasament au făcut donații unei familii căreia i-a ars casa

Publicat de redactia partners pe 04.02.2016.

Incredibil! Salvatorii unei familii din Dobreni, compusă din patru copii cu vârste cuprinse între 2 și 12 ani, bunicul lor, în vârstă de 65 de ani și părinți, rămaşi fără casă în urma unui incendiu devastator, care le-a mistuit întreaga agoniseală, au fost copiii unui centru de plasament din Piatra Neamț. Copiii asistaţi din Complexul de Servicii 'Elena Doamna' din Piatra Neamț s-au mobilizat şi au strâns haine, jucării și alte bunuri pe care le-au donat familiei căreia i-a mai rămas doar o bucătărie de vară în care locuiesc acum cu toţii.

Nenorocirea care s-a abătut asupra unei familii din Dobreni s-a petrecut în ianuarie iar de atunci părinții, bunicul și cei patru copii abia au cu ce-și duce traiul, scrie Agerpres.

Tinerii asistați de la Complexul de Servicii din Piatra Neamț au fost impresionați de drama acestei familii și timp de două săptămâni au strâns haine și jucării pe care le-au donat familiei respective. Ei au mers la Dobreni încărcați cu saci cu haine, cu pachete cu dulciuri, detergenți, cosmetice și jucării.

Adolescenții, care sunt elevi la clasele cu profil bucătar-cofetar, au pregătit și platouri cu prăjituri.

''Gestul pe care l-am făcut a fost unul de compasiune și de solidaritate, am vrut să fim alături de acești copii', a spus Sorin Chiperi, unul dintre asistații centrului.

''Acești copii ne-au oferit tuturor o lecție de viață, o dovadă clară de empatie și generozitate', a declarat Cristina Păvăluță, directorul general al Direcției de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Neamț.

Pe 9 ianuarie, un incendiu puternic a distrus integral casa unei familii din Dobreni. Cei 7 membri, patru copii cu vârste cuprinse între 2 și 12 ani, bunicul lor, în vârstă de 65 de ani și părinții au scăpat cu viață dar au pierdut tot ce aveau și dorm acum într-o bucătărie mică, de 12 metri pătrați.

Tinerii de la Complexul de Servicii „Elena Doamna” au nu numai un suflet uriaş şi iniţiativă, dar sunt adevăraţi invingători în faţa provocărilor.

Frumoşi şi educaţi, au vise şi idealuri, iar viitorul nu le este indiferent; si-l doresc mai bun, împlinit, cu succese şi realizari şi de aceea învaţă şi au şi rezultate frunoase la şcoală. Astfel, anul trecut, bacalaureatul a fost un succes obţinut cu foarte mari emoţii, dar cu muncă susţinută, perseverenţă, ambiţie, dar şi renunţări la micile sau mai marile atracţii cotidiene, citim pe Facebook .

Cuvinte cheie: Tineri, Complexul de Servicii „Elena Doamna”, Dobreni, Piatra Neamț, centru de plasament,

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii