Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Minute de nostalgie sau crâmpeie de realism pentru români și, mai ales, pentru bucureșteni

Publicat de redactia partners pe 08.10.2016.

Imagini care par incredibile, deși de acele realități de despart numai 40 – 50 de ani. Mult, puțin, în orice caz, lumea s-a schimbat dramatic.   

Instantanee care ne conectează la o epocă pe care mulți dintre noi n-au prins-o, poate nici părinții noștri. O epocă restrictivă, vremuri exrem de tensionate, mascate însă frumos sub cadrele surprinse într-un București leșinat de căldură, relatează Rezistența urbană, cărora le mulțumim pentru colecția de fotografii din care am selectat câteva. 

Rezistența urbană  a publicat o serie de fotografii realizate de Deutsche Fototek, care a trecut la digitalizarea arhivelor lor foto.

 

Regimul Dej a început serios construcția de clădiri noi abia după 1955. Excelente din punct de vedere documentaristic, cadrele de mai sus acoperă un areal destul de larg: din Ferentari până la Unirii, de la Universitate până la Arcul de Triumf. 

Dar tu? Ție cum ți s-a părut călătoria în trecutul apropiat al Bucureștiului?

Cuvinte cheie: Bucuresti, fotografie, Ferentari, Unirii, Universitate, Arcul de Triumf.

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii