Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Ministerul Fondurilor Europene a lansat un chestionar de evaluare a activității POSDRU.

Publicat de redactia partners pe 04.08.2015.

Pentru simplificarea  și optimizarea procedurilor referitoare la evaluare, selecţie, contractare, implementare, monitorizare și plată a proiectelor finanţate prin POSDRU 2007-2013, Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat un chestionar prin care se doreste realizarea unei evaluari a activitatii OI POSDRU.

Răspunsul beneficiarilor este foarte important pentru MFE, iar aspectele menționate in chestionar vor fi luate în considerare pentru îmbunătăţirea proceselor gestionate de către Organismele Intermediare şi de către Autoritatea de Management aferente Programului.

“Cred cu tărie că un dialog cât mai transparent și continuu între minister și beneficiarul POSDRU dar nu numai, va avea rolul de a evita o serie de neînțelegeri și de nereguli care nu au putut fi stopate în trecut. Vreau să știți că este vorba de o muncă în echipă în cadrul acestui guvern, întrucat, în parteneriat cu toate ministerele implicate, construim un sistem transparent, eficient și orientat către rezultate, către viitor”, a explicat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, în cadrul unui comunicat de presă.

Totodata, MFE lucrează în această perioadă, împreună cu toți factorii implicați, și la eliminarea pe cât posibil a birocrației generate de documentele pe hârtie, referindu-ne inclusiv la procesarea plăților efectuate de autoritățile de management, pentru care se dorește solicitarea documentelor pe suport electronic.

“Practic, vom scurta timpii de rambursare acționând în acest mod. Astfel de simplificări au ca scop final declararea mai rapidă a sumelor la Comisie, pentru ca țara noastră să încaseze cât mai curând banii nerambursabili”, a spus Marius Nica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cuvinte cheie: procesarea plăților efectuate de autoritățile de management, timpii de rambursare, proceduri , optimizare, fonduri europene

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii