Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Mijloacele de transport în comun, nu mai sunt saune nedorite, ci vor deveni „biblioteci ambulante“

Publicat de redactia partners pe 07.08.2016.

Un proiect inedit pentru Arad și pentru România urmează să fie pus în practică, prin care Aradul dorește să intre în rândul județelor în care locuitorii vor putea lectura pe transportul în comun.  Tinerii vor putea abandona pentru moment jocurile de pe telefonul mobil în favoarea lecturii, fie și pentru scurt timp, a unei cărți interesante.

Vicepreşedintele Claudia Boghicevici s-a întâlnit cu directorul Bibliotecii A. D. Xenopol, Florin Didilescu, directorul Centrului de Cultură al Județului Arad, Doru Sinaci, directorul Companiei de Transport Public, Mariana Birău, în vederea inițierii unui proiect de lectură publică. Decizia luată a fost ca Aradul să devină primul oraș din România în care, peste foarte scurt timp, în mijloacele de transport în comun vor apărea cărți, citim pe site-ul Glasul Aradului.

Cîrțile vor fi puse la dispoziție de Bibliotecă și Centrul de Cultură al Județului, beletristică, istorie și istorie locală.

„Facem un pas important. Mi-am dorit de mult să ducem Aradul printre județele unde lectura este facilitată pe mijloacele de transport în comun. Am cerut doamnei Birău să includem în proiect și autobuzele CTP care circulă în județ. Din această vară Aradul face pasul înspre orașele, județele unde Consiliul Județean se implică în această direcție, extrem de necesară”, a declarat vicepreședintele CJA, Claudia Boghicevici, scrie Glasul Aradului.

În proiect vor fi angrenate și asociațiile de tineret, cu donații de carte și suport logistic.

Cuvinte cheie: transport in comun, lectura, Arad, biblioteci, Biblioteca A. D. Xenopol,

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii