Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

La mulți ani tuturor care poartă numele Maria!

Publicat de Aurel Voica pe 15.08.2016.

Este o mare greșeală sau chiar erezie să nu te bucuri de Sfânta Marie Mare. Este o mare greșeală să nu spui La mulți ani! celor care poartă numele Sfintei Fecioare Maria, care a fost ridicată la Cer de Fiul Său.

Fecioara Maria, spun învățăturile creștine, a mai trăit încă 11 ani după ce Iisus a fost răstignit. Înainte de a se stinge, aceasta a fost înștiințată de același arhanghel care s-a pogorât să-I spună că poartă în pântece un copil: Arhanghelul Gabriel. Totul s-a întâmplat cu trei zile înainte de trecerea ei la Ceruri.

„Acestea zice Fiul tău: «Vremea este a muta pe Maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primeste cuvantul cu bucurie, de vreme ce vii la viata cea nemuritoare»", au fost cuvintele Sfântului.

Când a aflat, Fecioara le-a dat de veste celor apropiați, spunându-le:

„Nu faceți din mutarea mea pricină de doliu, ci umpleți-vă de bucurie și mai mare. Doresc să merg la Fiul meu, Cel ce dăruiește tuturor ființă și viață. Și când mă voi duce la El, nu voi înceta să mă rog și să mijlocesc pentru voi, pentru toți creștinii și pentru lumea întreagă, ca Cel ce o judecă în milostivirea Sa, să se milostivească de toți credincioșii și să-i întărească și să-i ducă pe calea vieții, iar pe cei necredincioși să-i întoarcă și să-i facă pe toți o singură turmă a Bunului Pastor!".

Din Tradiție aflăm că Apostolii, care se aflau în diverse părți ale lumii, au fost aduși pe nori pentru a fi prezenți la înmormântare. Îngerii și oamenii au dus trupul Maicii Domnului la mormântul din Ghetsimani de lângă Ierusalim. Apostolul Toma, care a venit la trei zile după înmormântare, a cerut să i se deschidă mormântul Maicii Domnului pentru a-i săruta mâinile acesteia, dar intrând în mormânt, l-a aflat gol. Apostolii au văzut cu acest prilej numai giulgiul, ca mărturie a mutării Născătoarei de Dumnezeu.

În această mare zi de sărbătoare spuneți urările „La Mulți Ani" tuturor celor care poartă numele Fecioarei Maria.

Și să îi sărbătorim, așa cum obișnuiește poporul care își cinstește fiii și fiicele ce poartă numele Fecioarei Maria, pe care o consideră ocrotitoarea țării.

Cuvinte cheie: traditie, apostoli, Adormirea Maicii Domnului, aica Domnului, Maria, Ghetsimani, Ierusalim. Apostolul Toma,

Despre Aurel Voica

Cu o vechime în jurnalism de peste 10  ani, Aurel Voca urmărește cu dăruire și analizează cu minuțiozitatea omului de știință dezvoltarea mișcării asociative din România și nu numai.

Fascinat de modul de propagare al ideilor și inițiativelor în societatea românească și atent să afle ce se ascunde dincolo de aparențe, reușește să descopere resorturile care definesc situațiile și să anticipeze dezvoltări viitoare.

 

 

Comentarii