Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

La 4 ani, un soldat, filosof, un MARE PATRIOT!

Publicat de redactia partners pe 18.12.2016.

Defilează ca un adevărat soldat, pentru că “este patriot”. și îi îndeamnă din inimă să-și iubească țara!

 Se prezintă ca Soldatul Adrian Chira, deși nu are decât 4 ani. Trăiește din plin toate momentele de mândrie națională, 

care pentru alții, mult mai mari și presupus, mult mai înțelepți, par motive de plictiseală.

El este cu adevărat mândru.. mândru că poate fi alături de soldații României și că își iubește țara! Știe și imnul .. și a făcut senzație la Ziua Națională la Târgu Mureș și pe internet. 

Pentru atitudine, Ministrul Apărării Naționale, l-a invitat la o scurtă întrevedere. Iată ce scrie dl Adrian Moțoc pe pagina sa de socializare.

L-am invitat, imediat după ziua națională, la sediul ministerului, iar astăzi mi-a înseninat ziua.  Îmbrăcat în uniformă militară completă, cu ochii mari și curioși, cum nu se poate de dezinvolt și cu mult entuziasm, Adrian a fost înconjurat astăzi de numeroase zâmbete, ne-a cântat și încântat cu prezența lui.

Este un copil realmente remarcabil, pasionat de armată, de istorie, de geografie și … de dinozauri. Abordează fiecare dintre aceste subiecte cu lejeritate, naturalețe, dar și cu o impresionantă competență, deși este la vârsta la care încă nu poate prea bine citi. Vorbește cu patos despre patrie și despre datoria de a ne iubi țara și cucerește pe oricine cu vocea sa cristalină, dar puternică, atunci când interpretează marșuri militare sau imnul național. Voi reveni astăzi cu un video realizat pe timpul întâlnirii noastre, pentru a vă convinge singuri.

 I-am înmânat lui Adrian un brevet onorific de soldat, ca unui autentic patriot și susținător necondiționat al Armatei noastre ce este.

Cadourile pe care le-a găsit sub bradul de la noi l-au făcut fericit. Și-a completat recuzita militară cu o cască adevărată de parașutist „vintage”, pe care și-o dorea din toată inima, dar și cu un sac de merinde, cu tot cu bidonul de apă cazon, care să-l ajute în „marșurile" sale de pe dealurile din apropierea Târnăvenilor, unde m-a invitat și pe mine.  Evident, l-am ajutat să-și întregească și colecția de dinozauri, cu două specii ale căror complicate nume mie îmi scapă, dar pe care el mi le-a descris cu lux de amănunte. 

I-am mulțumit doamnei Alina Chira, mama micului soldat, pentru bucuria pe care mi-au făcut-o cu această vizită și am felicitat-o pentru felul frumos în care își crește copilul

Cuvinte cheie: soldat, Adrian Chira, , Ministrul Apărării Naționale, Soldatul Adrian Chira, patriotism,

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii