Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

,,Întoarcerea la apă” - Corp, Minte și spirit @ Herculane

Publicat de redactia partners pe 07.04.2017.

Seria de conferințe organizată de Asociația Pro Turism Herculane a ajuns la cea de-a VII-a ediție. Primăvara aceasta, sub denumirea ,,Întoarcerea la apă - Corp, Minte și Spirit@ Herculane,, evenimentul este găzduit de Diana Resort din Băile Herculane în perioada 7 -9 aprilie și reunește nume din turismul național și internațional, alături de numeroși ziariști.

Delegația internațională este coordonată de domnul Tijani Haddad, președintele FIJET (Federația Internaționala a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism) și fost Ministru al Turismului din Tunisia.

După un parcus de trei ani, evenimentul beneficiază de interes internațional. Oameni de turism și jurnaliști din Tunisia, Spania, Serbia și Bulgaria și Cehia vin în Băile Herculane pentru a dezbate posibilitățile de dezvoltare ale stațiunii.

Domnul Tijani Haddad va avea o intervenție despre importanța Premiilor Golden Apple (Mărul de Aur), acordate, an de an, de către FIJET, unor localități, regiuni sau obiective turistice din lume. România a obținut, de-a lungul timpului, 5 premii Mărul de Aur, din care ultimele 4 au fost decernate datorită implicării Clubului Presei de Turism - FIJET România.

În același timp, colegii de la ,,despresprespa.ro,, promovează în cadrul evenimentului programul ,,Spaventura,, oferind participanților toate elementele unui stil de viață sănătos pentru care Herculane are atât de multe de oferit. Oaspeții pot încerca ore de pilates, un meniu sănătos alcalin sau băuturi naturale proaspete, pregătite special pentru ei.

Participanții la conferință vor avea un week-end plin de surprize.

Pe lângă sesiunea de discursuri, aceștia vor merge într-un tur al stațiunii însoțiți de ghid, pot opta pentru sesiuni de spa, trasee montane sau sport, pentru a avea o experiență completă a ceea ce înseamnă Băile Herculane.

,Am încercat în această ediție să oferim oaspeților noștri, atât din țară cât și din afară, o experiență completă a ceea ce înseamnă Herculane.(…) Ne dorim să vadă aceste locuri de poveste și să îi asculte istoria (…), să viziteze centrele de tratament și centrele spa pentru a vedea că și Herculane are ce să ofere în acest segment aflat în dezvoltare și că în ciuda istoriei sale recente, progrese impresionante au fost făcute aici, iar astăzi se găsesc în Herculane condiții de cazare, masă și tratament la nivel european”, declara Marinela Badea, Președinte Asociația Pro Turism Herculane.

Această ediție a conferinței este dedicată sănătății și efectelor terapeutice ale Băilor Herculane și noilor facilități și perspectivelor de dezvoltare ale stațiunii. Segmentul balneo se află în plină dezvoltare, atât pe plan internațional, cât și intern,  noile oportunități ca și cerințele cărora stațiunile balneo trebuie să le răspundă fac obiectul prezentării făcute de către reprezentantul Ministerului Turismului, la conferință.

Pe lista vorbitorilor se află membri ai delegației străine, reprezentanți ai instituțiilor centrale și locale implicate în procesul de dezvoltare, oameni de turism și presă din întreaga țară.

Așteptăm la această ediție prezența a peste 100 de oameni de turism și nu poate decât să ne bucure că stațiunea în care ne implicăm cu toate resursele a redevenit un centru de interes în ultimii ani.(…). Ca o premieră la această ediție, în urma numeroaselor solicitări, am deschis sesiunea de discursuri către publicul larg, astfel că cei interesați pot participa la întreg

Cuvinte cheie: balneo , Asociația Pro Turism Herculane, Herculane, Marinela Badea, Tijani Haddad, președinte FIJET, Federația Internaționala a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism, Ministru al Turismului din Tunisia.

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii