Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Industria balneo din România, mai aproape de standardele occidentale

Publicat de redactia partners pe 23.09.2016.

Toți ochii industriei turiamului au fost în aceste zile pe bursa turismului balnea.  Elita din industria baleo a României a discutat despre problemele și perspectivele de dezvoltare ale acestui domeniu cu un potențial spectaculos în România și, mai ales, despre modalitățile concrete de depășire a situațiilor dificile cu care se confruntă. Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR) a organizat în perioada 21 – 23 septembrie, la Călimanești – Căciulata, în Complexul COZIA, cea de a Xll-a ediție a BURSEI și FORUM-ului de TURISM BALNEAR, eveniment specializat, cu participare națională și internațională.

Bursa si Forum-ul de turism balnear reprezintă  un bun prilej de dezbatere a  unor probleme de importanță majoră pentru sectorul de turism balnear, pentru investitori, pentru toți cei care acționează în domeniu (tur-operatori, sectorul medical, autorități locale, școli de turism, instituții de cercetare, etc.). Sunt invitați și așteptați să participe specialiști și formatori de opinie, manageri și lucrători în turism, din țară și din străinătate.

Au participat asociații din turism, universități, alte instituții implicate în activitatea turistică, cu accent pe turismul de sănătate și balnear. De asemenea, au participat specialiști și formatori de opinie, manageri și lucrători în turism, din țară și din străinătate.

Manifestarea a beneficiat de susținerea Organizației Mondiale a Turismului  (OMT) și a Asociației Europeane a Stațiunilor Balneare (ESPA) în al căror calendar de evenimente este inclusă.

La acest eveniment, organizat sub Patronajul si cu susținerea Autorității Naționale pentru Turism, a participat și Președintele Autorității Naționale pentru Turism, doamna Anca Pavel – Nedea, care a prezentat viziunea A.N.T. cu privire la conceptul de management integrat al destinațiilor turistice. .

Bursa si Forumul de turism balnear se organizează anual, cu sprijinul membrilor OPTBR, în diferite stațiuni balneare din țară, în mod itinerant, pentru a oferi acestora posibilitatea să-și prezinte potențialul natural, infrastructura turistică și de tratament/spa/wellnes, serviciile, posibilitățile de agrement și de relaxare sau de cunoaștere a împrejurimilor.

Manifestarea a avut  doua componente :

Bursa – un cadru expozițional unde societăți de turism balnear și/sau firme și companii cu activități în domeniu (hotelieri, agenții de turism, producători/distribuitori de echipamente,  produse si servicii pentru stațiunile balneare) iși expun propria ofertă;

Forumul – cu o agendă de prezentări ce atrag numeroși participanți datorită selecției temelor expuse menite să răspundă nevoilor de informații și schimb de experiență.

Bursa si Forumul de turism balnear reprezintă  totodată un bun prilej de dezbatere a  unor probleme de importanță majoră pentru sectorul de turism balnear, pentru investitori, pentru toți cei care acționează în domeniu (tur-operatori, sectorul medical, autorități locale, școli de turism, instituții de cercetare, etc.). 

Cuvinte cheie: Bursa de turism balnear, Forumul de turism balnear, Asociația Europeană a Stațiunilor Balneare (ESPA), Organizatia Mondiala a Turismului (OMT), Autoritatea Naționala pentru Turism

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii