Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Fragmente inedite, necunoscute până acum din viața Reginei Ana, Regina neîncoronată a României

Publicat de redactia partners pe 11.08.2016.

Considerăm că, după ce Regina neîncoronată a României a plecat dintre noi, întorcându-se totuși, pentru totdeauna în țara pe care a conmsiderat-o ACASĂ, pentru simplul fapt că era Patria soțului ei, Regele Mihai,  este momentul unei scurte incursiuni în istorie.

Mihai I al României şi-a reîntâlnit dragostea la câteva luni de la abdicare. În exil a fost primit în continuare cu onorurile care i se cuvin unui rege, în ţările pe care le-a vizitat.

Căsătoria Regelui Mihai şi a Reginei Ana a avut loc pe 10 iunie 1948, în Grecia. Organizatorii au fost Regele Pavlov şi Regina Federica a Greciei. La ceremonie au fost prezenţi Regina mamă Elena, Principele Eric al Danemarcei, unchiul Reginei Ana şi alte familii regale. Regina Sofia a Spaniei a fost domnişoară de onoare, aflăm de pe site-ul stiri.tvr.ro

Înainte de căsătorie, Regina Ana a fost excomunicată din rândul Bicericii Catolice chiar de Papă pentru că a acceptat o ceremonie religioasă ortodoxă. Regina Ana nu numai că a adoptat patria Regelui, România, considerată ACASĂ, dar a decis, de la bun început că este normal să îmbrățișeze și religia Regelui, cu toate riscurile. Din acest motiv familia de Bourbon-Parma nu a putut participa la nuntă.

În exil, Regele a locuit o vreme în Anglia, unde alături de Regina Ana, au fost nevoiţi să lucreze. Au avut mai întâi o fermă de pui şi legume. Tot ce produceau vindeau pentru a se întreţine.

După câţiva ani s-au stabilit în Elveţia. Regele Mihai a lucrat ca pilot şi mai apoi şi-a deschis un atelier de mecanică, pasiune din copilărie. După câţiva ani a lucrat şi ca broker.

În exil, Regele Mihai a supervizat activitatea Comitetului Naţional Român, principala organizaţie a exilului român. Imagini care nu au mai fost difuzate până acum, ne arată cum Majestăţile Lor sărbătoreau Unirea Principatelor Române în 1988, în California, alături de români, ne informează aceeași sursă stiri.tvr.ro.

În fiecare an Regele Mihai transmitea mesaje către ţară şi a ţinut legătura cu refugiaţii din România, încercâns să convingă Occidentul despre atrocităţile care se petreacu sub comunişti.

Un exil în demnitate și modestie. Modestia a caracterizat Familia Regelui și către apusul existenței Reginei. Ultimii ani, i-au petyrecut în localitatea elvețiană  Aubonne, unde Regele Mihai este cunoscut de Directorul Poștei, pentru că primește cele mai multe scriori.

Locuitorii micii așezări, unde mai toată lumea cunoaște pe toată lumea,  nici nu au avut habar că în mijlocul lor a trăit cea care va rămâne în analele istoriei ca Regina Ana a României.

România cinstește memoria Reginei Ana prin funeralii regale. Ultimele Funeralii Regale din ţara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum. La dorinţa Majestăţii Sale Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiţia înaintaşelor Majestăţii Sale

Cuvinte cheie: Regina Ana, funeralii regale, Regele Mihai I, Regina Ana, Comitetul Naţional Român, Regina mamă Elena, Principele Eric al Danemarcei,

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii