Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Facebook Inc aduce realitatea virtuală în telefon - o nouă aplicaţie pentru imagini panoramice

Publicat de redactia partners pe 19.09.2015.

Facebook va aduce pe piaţă o aplicaţie video  pentru imagini panoramice, utilizabilă cu multiple platforme, inclusiv la dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android, citim în Wall Street Journal.  

Facebook Inc  aduce realitatea virtuală în telefon.

Reţeaua de socializare pregăteşte o aplicaţie video care va permite obţinerea de imagini video de 360 de grade sau sferice. Este formatul care se obţine în general cu multiple  camere video şi care va permite utilizatorilor să schimbe perspectiva de vizualizare prin simpla înclinare a telefoanele lor.
Aplicaţia a fost concepută să funcţiomeze  pe platforme multiple, inclusiv Apple sau pe dispozitice care utilizează sistemul de operare Google Android. Dezvoltarea acestei aplicaţii este abia la început şi nu se ştie când va fi gata de lansare, au declarat persoane implicate, dar care au refuzat să le fie declinată identitatea, fiind vorba despre un proiect confidenţial.

Facebook a refuzat orice comentariu pe această temă.

Mark Zuckerberg, CEO Facebook, a vorbit în repetate rânduri despre realitatea virtuală pe care a descris-o ca următoarea "platformă"  după dispozitivele mobile.

Achiziția Oculus VR, în valoare de 2 miliarde $, făcută de Facebook anul trecut a stârnit din nou interes pentru investițiile în acest sector.
În luna martie, domnul Zuckerberg a declarat că Facebook va susţine redarea video sferică în noua formulă, panoramică, spunând că:

utilizatorii vor putea " intra în interiorul filmării video și vor vizualiza subiectul filmat din diferite unghiuri."


Dl Zuckerberg speră ca viitoarele căşti Oculus să ofere o serie de experiențe noi "captivante", de la un consult medical virtual,  la concerte live, şedinţe de judecată la tribunal sau meciuri de baschet.

Deutsche Bank estimează că  Oculus va vinde aproximativ 1,5 milioane de căști anul viitor. Prin comparație, livrările la nivel mondial de telefoane mobile vor depăși două miliarde în același an, potrivit firmei de cercetare de piață Gartner-.
 

Cuvinte cheie: Oculus VR, Mark Zuckerberg, CEO Facebook, Facebook, aplicaţie video, platforme multiple, sistemul de operare Google Android

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii