Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Expertiza austriacă din topul european pentru protecţia fonică a lucrărilor de infrastructură din România

Publicat de redactia partners pe 26.09.2014.

Austria Showcase organizat la Bucureşti de Secţia Comercială a Ambasadei Austriei la Bucureşti (24 septembrie a. c). S-a axat pe o temă de maximă actualitate, dar insuficient dezbătută în România, respectiv: „Infrastructură - Protecţia Fonică” pentru domeniul rutier şi al căilor ferate, se arată într-un comunicat de presă,

Chiar dacă proiectele de dezvoltare a reţelei de autostrăzi şi de întreţinere a căilor ferate sunt în atenţia opiniei publice din ţara noastră, despre protecţia fonică s-a vorbit destul de puţin, iar de făcut, s-a făcut şi mai puţin. 

Protecţia fonică este parte integrantă din orice proiect de infrastructură propus pentru finanţare din fondurile UE,  cu atât mai mult cu cât rescripţii foarte stricte la nivel european prevăd ca alocarea de fonduri structurale pentru proiecte de infrastructură să fie acceptată doar dacă se respectă normele adecvate de protecţie fonică. În acest spirit, protecţia fonică efectivă şi durabilă a cetăţenilor români trebuie să reprezinte un deziderat important, deoarece efectele sale distructive asupra sănătăţii oamenilor nu sunt de neglijat.

Invitat de onoare ai evenimentului, domnul Ambasador al Austriei în România, Gerhard Reiweger a deschis evenimentul, în cadrul căruia experţi din CFR şi CNADR au prezentat strategiile din domeniu. Unele dintre aceste strategii au fost deja implementate, altele sunt încă în faza de planificare. Giovanni Brero, Vicepreşedinte al European Noise Barrier Federation ENBF a abordat această temă din perspectiva complexă a reglementărilor europene ce se aplică în cazul infrastructura se dezvoltă. Reprezentanţi ai firmelor austriece şi-au prezentat produsele realizate la cele mai ridicate standarde ale tehnicii.

Reglementările austriece privind protecţia fonică ating perfecţiunea; 2.200 km de autostrăzi şi şosele rapide şi 820 km de linii de căi ferate sunt prevăzuţi cu parapeţi pentru protecţie fonică. În acest context, Firmele austriece Betonwerk Rieder, Evonik Para-Chemie, Forster Metallbau, KAMAROM Prefabricate din Beton, Leier Baustoffe-Holding, şi Kohlhauer şi-au exprimat disponibilitatea de a pune la dispoziţie experienţa şi know-how-ul lor în implementarea proiectelor de infrastructură din România, au declarat oficialii Ambasadei austriece .

Prezentăm mai jos catalogul delegaţiei companiilor austriece prezente la Bucureşti, cu ocazia Austria Showcase „Infrastructură - Protecţia Fonică”.

Cuvinte cheie: Austria Showcase , Secţia Comercială, Ambasada Austriei la Bucureşti , infrastructură, protecţie fonică, domeniul rutier, căi ferate, finanţare din fonduri UE

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii