Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Evenimentul la modă, mereu în tendințe: SofistiCAT, din nou la București

Publicat de redactia partners pe 06.04.2017.

Sfârșitul săptămânii trecute  a fost unul de sărbătoare pentru mulţi dintre locuitorii capitalei. De ce? Pentru că, la Romexpo, a avut loc Expoziția Internațională Felină de Primăvară – SofistiCAT. În limbaj profan, a fost mult îndrăgita expoziţie de pisici. Dar ce pisici! Toate  una şi una, toate cu pedigree (!). 

Pe numărate, au fost peste 250 de exemplare din cele mai preţioase şi exotice rase:      Persană, Exotică, Maine Coon, Norvegiană de Pădure, Siberiană, Ragdoll, Angora Turcească, Sacră de Birmania, Bengaleza, British Shorthair, British Longhair, Abysiniană, Chartreaux, Devon Rex, Don Sphynx, Albastru de Rusia, Burma, Singapura, Sphynx, Orientală și Siameză.

Într-o atmosferă extrem de veselă s-au perindat la Romexpo peste 10.000 de vizitatori şi au participat aproximativ 200 de crescători de pisici. Vizitatorii? De la cei mai mici și mai curioși,  de doar câțiva anișori, la adolescenţi, oameni maturi, până la bunici.  Căci cine nu iubeşte pisicile? Cu toţii ne-am bucurat de blăniţele lor pufoase, sau de atingerille delicate ale celor fără păr, de privirile lor, fie dulci, fie à la Grumpy Cat, de ghidușiile şi chiar de mieunăturile mai mult sau mai puţin agasate, cu care protestau împotriva prea multelor blițuri. Căci s-au făcut sute, mii de poze,  pentru că nimeni nu a dorit să plece acasă, fără să imortalizeze imaginile minunatelor feline în memoria telefonului ori în camera foto.

Expoziția SofistiCAT a fost veselă ca întotdeauna : s-a râs, s-au mâncat plăcinte și alte bunătăți pregătite de partenerii noștri, s-au cumpărat insigne, tricouri, cercei, poșete, eșarfe, rochii, bentițe, toate cu modele “pisiceşti”, s-au cules sfaturi de la producătorii de hrană și accesorii pentru animale,  de la crescători, ori de la organizațiile care au adus pisici spre adopție. Și-au găsit casă primitoare cinsprezece pisici fără adăpost.

 

Juriul? Unul internaţional, de elită. Dar, cu toată experiența lor, nu le-a fost deloc uşor să departajeze şi, mai ales, să decidă, care exemplare să fie trimise la marea finală intitulată : Best in Show.

Până la urmă, după îndelungi deliberări, în cele două zile de concurs, la Best In Show au fost premiate rasele:  Ragdoll,  Albastru de Rusia, Maine Coon, Bengal.

 

Cei mai mulți au plecat cu gândul că vor reveni la ediţia de toamnă. Și cât mai este până la toamnă...

Toată lumea vrea să fie pisică la SofistiCAT!

*Asociaţia Felină Sofisticat, organizatoarea Expoziției, este membră a Federaţiei Naţionale Felinologice Române şi a Federaţiei Internaţionale Feline - FIFe, fiind o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, înfiinţată în anul 2005, și având ca o parte dintre obiective promovarea creşterii pisicilor de rasă, educarea și îndrumarea iubitorilor de pisici către crescătorii autorizați și prevenirea traficului cu pisici din rase contrafăcute. 

Cuvinte cheie: Romexpo, Sofisticat,, Asociaţia Felină Sofisticat, Expoziție, Federaţia Naţionala Felinologica Româna, Federaţia Internaţionala Feline - FIFe,feline,

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii