Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Ești erou în curtea școlii dacă oprești violența verbală

Publicat de redactia partners pe 01.12.2015.

Ne-am alăturat campaniei de combatere a violenței verbale în școli.

Adunăm noi forţe pentru Campania lansată de UNICEF și Ministerul Educației și Cercetării Științifice împotriva violenței în școli cu mesajul Ești erou în curtea școlii când oprești violența verbală! În faţa ameninţărilor la care sunt expuşi tot mai mult copii noştri, care nu ştiu şi nu pot să se apere, este nevoie de o atitudine mai determinată din partea adulţilor, a întregii societăţi.

Pentru că, adesea, reacțiile copiilor la comportamentul agresiv presupun fuga, închiderea în sine sau păstrarea secretului, de teama ca implicarea în conflict să nu atragă atenția asupra propriei persoane, prin această campanie îi încurajăm pe copii să nu rămână indiferenți și să anunțe imediat un adult ori o formă competentă de autoritate.

De asemenea, atragem atenţia adulţilor asupra pericolului pe care îl reprezintă violența verbală în şcoli.

Din păcate, studiile arată că indimidarea, hărțuirea și agresiunea verbală împotriva copiilor sunt prezente la un nivel îngrijorător în școală. Cei care fac aceste lucruri sunt fie alți copii, fie profesori. Campania face apel la cei care sunt martori ai violenței verbale împotriva copiilor să acționeze. Știm că pentru copii nu este ușor să ia atitudine, dar ei pot schimba în bine viața prietenilor lor și, de aceea, în cadrul campaniei, îi numim „supereroi”, a declarat Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România.

http://blog.unicef.ro/2015/10/24/unicef-a-lansat-campania-esti-erou-in-curtea-scolii-cand-opresti-violenta-verbala/

Cuvinte cheie: Campania, UNICEF, Ministerul Educației și Cercetării Științifice, împotriva violenței în școli, Ești erou în curtea școlii când oprești violența verbală! indimidare, hărțuire, agresiune verbală împotriva copiilor

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii