Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Ei fac faţă cu succes rigorilor iernii. Ce ar putea învăţa românii de la canadieni sau japonezi

Publicat de redactia partners pe 30.12.2014.

Drame şi salvări pe nerăsuflate în ultimul moment, din faţa viscolului şi a iernii... Şi totuşi, chiar dacă a venit iarna, buletinele de ştiri nu sunt atât de alarmante, nu relatează atâtea drame, chiar dacă şi în alte zone ale globului ninge şi e ger. Ce fac ei, ceilalţi cetăţeni ai Terrei, când se pornesc viscolele în ţări cu tehnologii mai avansate ca în România?

Am luat ca exemplu Canada, o ţară cu mari întinderi de zăpadă, traversată de Cercul Polar arctic.

Dacă în România călătoria pe căile ferate, pentru mulţi unica opţiune şi nu tocmai ieftină, îi poate costa multe ore de aşteptare, uneori dramatică în frig, inclusiv cauzate de blocajele generate de căderile de zăpadă. Căile ferate canadiene au adoptat o soluţie care poate fi de interes şi pentru autorităţile de la Bucureşti..

Soluţia salvatoare pentru calea ferată naţională, mai ales pentru zona de preerie din vestul ţării este un plug cu motor dublu, de înaltă viteză, care reuşeşte să cureţe zăpada într-un mod spectaculos Plugul intră în acţiune ori de câte ori este nevoie pentru că şinele să devină mai sigure pentru trenurile de pasageri. De altfel, sigla Căilor ferate canadiene este înscrisă pe partea laterală a garniturii. Plugului.

Performanţe superioare pentru condiţii de iarnă, cu versatilitate “Four-Season”

Municipalităţile, din Japonia sau Canada au ca preocupare centrală să se doteze cu echipamente/vehicule proiectate să rezolve o gamă vastă de probleme de mentenanţă pe tot parcursul anului. Prin asamblarea rapidă a unor sisteme ataşate permite adaptarea eficientă la acţiunile de deszăpezire. Cu o configuraţie care permite modificări facile în funcţie de anotimp, un vehicul ca cel din imagine poate duce la bun sfârşit diversele sarcini de întreţinere ce revin edililor.

Sunt numai câteva exemple de cum pot fi curăţate străzile de zăpadă Pentru alţii, imaginile acestea nu reprezintă o noutate, dar pentru mulţi români ele pot părea un deziderat atât d îndepărtate, pentru că unele autorităţi din ţara noastră sunt întotdeauna surprinse de iarnă şi de rigorile ei.. şi întotdeauna, iarna vine mult prea devreme şi pe neaşteptate...
 

Cuvinte cheie: echipamente/vehicule , mentenanţă pe tot parcursul anului, tehnologii avansate

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii