Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Despre Big Data, tendințe, previziuni și tehnologii inteligente în cadrul evenimentului Next on Romanian Capital Market

Publicat de Softlead Softlead pe 16.06.2016.

Organizată de Concord Communication, conferința Next on Romanian Capital Market a concentrat cele mai importante subiecte din industriile financiare și din zona de business, dar și riscurile ce pot apărea odată cu amploarea infrastructurilor informatice și a bazelor de date.

Vorbitorii au propus spre dezbatere noutățile legislative ale anului 2016 legate de implementarea Directivei privind piețele și instrumentele financiare  - MiFID II în legislația națională, aplicarea Regulamentului UE privind abuzul de piață de la 3 iulie 2016, proiectul de lege privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață,  aplicarea acordurilor privind schimbul automat de informații privind conturile financiare, în scopuri fiscale.

Ion Radu, Manager Departament, Direcția Conformitate, a prezentat cateva scenarii privind procesul de inscriere a clientilor noi, de la cele comune, pana la cele mai complexe. Complexitatea mare a procedurilor si incidenta mica a cazurilor in care se aplica determină un risc operațional ridicat pentru front office, aflăm de la Asociația Brokerilor, pe rețelele de socializare .

 Conferința a alocat un panel problematicii asigurării infrastructurilor cibernetice critice în piața de capital, având în vedere că tranzacțiile realizate, portofoliile clienților, bazele de date în general au nevoie sporită de securitate cibernetică,  ținând cont și de explozia mediului online și digitizarea majoritatii operațiunilor.

Andrei Dumitrașcu, Business Development Manager în cadrul Softlead, a vorbit despre ce înseamnă Big Data în contextul volumelor tot mai mari de informații, ce trebuie identificate, clasificate, interpretate/procesate și utilizate în mod optim și eficient în luarea deciziilor, scrie Softlead.ro.

Din punctul de vedere al previziunilor există 2 direcții principale:

  • La nivel Macro - Pentru sistemele bancare și financiare, BIG DATA înseamnă customer intelligence, reducerea riscurilor, anticipare și îndeplinirea obiectivelor organizaționale
  • La nivel Micro – vorbim despre Adaptarea la tehnologii de CLOUD COMPUTING și la platforme de management inteligent și optim a datelor
  • Machine learning în creștere accelerată, inclusiv pe segmentele antifraudă și reducere a riscurilor
  • Discrepanțe > între companiile conservatoare și early adopters
  • Integrarea cu sisteme software specializate, cum ar fi CRM, OMS/EMS, etc.
  • Obținerea mai multor previziuni și a predictibilității cu ajutorul aplicațiilor informatice inteligente
  • Implementare IoT

De asemenea, Andrei a prezentat punctual ce înseamnă lucrul cu volumele mari de date în zonele serviciilor financiare, în contextual monetizării datelor clienților, în tranzacții și operațiuni, dar și în contextual managementului riscurilor. Toate acestea au fost însoțite de exemple reale și de studii de caz relevante.

Pentru ca emitenţii şi investitorii să cunoască în detaliu structura proprietăţii societăţilor, proiectul de Lege privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiunile de piaţă extinde notificarea privind depăşirea pragurilor şi la instrumentele financiare care acordă drepturi de a achiziţiona acţiuni cu un efect economic comparabil, iar pentru a evalua depăşirea pragului, deţinătorul trebuie să agrege acţiunile cu alte instrumente financiare de acest tip.

Participanți la acest eveniment au fost Intermediari din piața de capital, Instituții de credit, Investitori și Antreprenori, Companii listate și Fonduri de investiții, Specialiști IT&C, Consultanți avocați, Consultanți de investiții, Bursa de Valori, Depozitarul Central, Asociații profesionale si patronale, Mass-media, dar și Reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice, Ministerulului Comunicatiilor si pentru Societate Informationla, Autoritatii de Supraveghere Financiara, Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Despre Softlead

Softlead este prima platformă integrată de tip marketplace din România, care comercializează sute de soluții software printre care și soluții destinate sectorului agricol. În cadrul acestui eveniment, Softlead va prezenta rolul aplicațiilor software în maximizarea profiturilor și sporirea eficienței fermierilor.Soluțiile software optimizează activitățile în sectorul agricol prin automatizarea proceselor. Cu ajutorul acestor aplicații, utilizatorul poate gestiona stocurile, achizițiile, vânzările și livrările.

Revista Partners a fost partener media

Cuvinte cheie: sisteme bancare, sisteme financiare, BIG DATA, Concord Communication, Next on Romanian Capital Market, nfrastructuri cibernetice

Despre Softlead Softlead

Prima platforma integrata dedicata produselor software din Romania,  care funţionează prin implementarea unui set complet de strategii de interactiune cu  companii producătoare de soluţii software, prezentări, parteneriate şi articole redactate şi publicate de Softlead.

Comentarii