Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Danube Delta Rally® 2017, un eveniment internaţional mult aşteptat

Publicat de redactia partners pe 01.07.2017.

Danube Delta Rally 2017 şi-a făcut debutul cu o conferinţă de presă, în care organizatorii şi partenerii în organizarea Danube Delta Rally, în frunte cu autorităţile locale au prezentat detaliile noului format al competiţiei.

 În deschiderea celei de-a 18-a ediţii, Mihai Tanase - Director organizatoric a declarat:

Trebuie să recunosc, în visele mele îmi imaginam că vom ajunge undeva în faţă, dar niciodată nu mi-am imaginat că vom creşte atât de sănătos şi că vom ajunge unde suntem astăzi (...)..
Danube Delta Rally 2017 este un eveniment internaţional, nu mai face parte din calendarul naţional pentru că noi am ales asta şi pentru că, din varii motive, la fel ca peste tot, exista fricţiuni până şi într-un sport cum este automobilismul... (...).

 

Startul oficial s-a produs joi seara în faţa unui public numeros venit să admire maşinile înscrise şi să salute participanţii. Iubitorii sportului cu motor au avut ocazia să cunoască echipajele înscrise în cadrul unei sesiuni de autografe, pe faleza din Tulcea, urmată de paradă maşinilor prin centrul oraşului, care a culminat cu principalul punct de atracţie al serii, Startul Festiv, desfăşurat în mod tradiţional în Piaţa Civică.

43 este numărul echipajelor care figurează pe lista de înscrieri finală a celei de-a 18-a ediţii a Danube Delta Rally, sau Raliul Deltei, 14 dintre acestea pe lista Campionatului Internaţional de Raliuri, cu 11 vehicule moderne şi 3 istorice, restul de 29 participând în competiţia de regularitate, împărţită la rândul ei în Clasic şi Sport, respectiv oldtimer şi youngtimer (maşini fabricate între 1987 şi 2016). Cel mai vechi automobil înscris este un Austin 20 Tourer, produs în 1924, iar alte bijuterii pe patru roţi care vor atrage în mod sigur privirile sunt un Austin Healey 3000 MkII (1961), un Renault 8 Gordini (1967), sau un Porsche.

.

Alexandru Piţigoi şi al său Porsche 911 GT3 ocupa prima poziţie la capătul celor trei probe speciale care au alcătuit ziua întâi din Danube Delta Rally, în întrecerea contând pentru Campionatul Internaţional de Raliuri. Pilotul bucureştean a transformat în secunde preţioase viteza maximă superioară a maşinii sale, înscrisă la clasa RGT, câştigând primele două probe, astfel că duce în ziua secundă un avans de 41 de secunde în faţa celui mai apropiat urmăritor.

Pe proba Jurilovca a început să patineze ambreiajul puţin, cred că avem o scurgere de ulei la cutia de viteze" a explicat el. "În rest, totul a mers bine, ne simţim excelent, ca de obicei, la Tulcea şi sper să ajungem cu bine la sosire."
Poziţia a treia este ocupată de Sebastian Barbu, cel care aleargă cu un Ford Fiesta R5. Nici pentru el debutul de raliu nu a fost lipsit de probleme, cele peste 35 de grade din atmosfera resimţindu-se la motorul maşinii sale, al cărui calculator a înregistrat o sumedenie de erori electronice.

O zi interesantă, însă care a început cu mici probleme tehnice pentru noi a spus Barbu. Maşina se supraîncălzeşte şi apar tot felul de erori, iar pe prima probă motorul s-a oprit şi am pierdut mai bine de 20 de secunde până am reuşit să repornim. Pe parcurs problema pare că s-a rezolvat şi am început să recuperăm, am ajuns cu bine la final de zi şi asta e important."
Maşinile istorice, care se întrec la regularitate, au avut acelaşi parcurs cu cele moderne, de competiţie, încheind ziua cu excursia în Portul Jurilovca, unde a fost organizată o regrupare şi un ospăţ cu mâncăruri tradiţionale din zonă.
Ziua a doua are un program diferit pentru cele două categorii, cu modernele alergând de două ori specialele Posta şi Luncaviţa, la Vest de Tulcea, în timp ce istoricele se deplasează către Sud-Est, mergând până la Dunavatu de Jos.

Cele două categorii se reunesc pentru superspecială din centrul Tulcei, care încheie raliul.

Finalul raliului aduce frumoasele masini din alte timpuri inapoi in centrul Tulcei, unde vor putea fi admirate incepand cu ora 16:00, inainte ca bolizii de raliu din intrecerea modernelor sa preia scena superspecialei.

Cuvinte cheie: Danube Delta Rally, , Porsche, Campionatul Internaţional de Raliuri, Ford Fiesta, Sebastian Barbu, Luncaviţa, Tulcea

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii