Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Cum și când ieșim din acest Ev Mediu întunecat?

Publicat de Aurel Voica pe 16.07.2016.

După ce a fost descoperit locul în care 40 de copii şi tineri răpiţi, erau ţinuţi în lanţuri, înfometaţi şi obligaţi să cerşească, puşi la munci grele şi ilegale şi forţaţi să-şi distreze stăpânii bătându-se între ei.

Sute de poliţişti, jandarmi şi mascaţi au intrat peste clanurile de rromi să salveze tinerii, notează turnulsfatului.ro.

Clanurile care au tratat acești oameni ca în temnițele din Evul Mediu sunt din Berevoeşti.

Trăiau din agricultură şi tăiatul ilegal de lemne.

Racolau şi răpeau tineri pe care-i transformau în sclavi.

90 de torţionari şi complicii lor au fost duşi la audieri.

Anchetatorii susţin că tinerii erau folosiţi ziua pentru muncile câmpului sau pentru defrişări ilegale, iar seara pentru distracţia stăpânilor. Erau legaţi cu mâinile şi de picioarele la spate şi obligaţi să mănânce din boluri foarte mici.

Mihaela Porime, purtător de cuvânt DIICOT:

„La percheziţii s-au găsit în toate locaţiile suma totală de 228.000 de lei, în conturi 600.000 de lei, de asemenea trei autoutilitare care erau folosite la transportul lemnului. Mai multe certificate de naştere şi cărţi de identitate care provin de la alte victime”., susține aceeași sursă,  turnulsfatului.ro.

Victimele erau ţinute într-o continuă stare de teroare. Exploatatorii le băteau, le ameninţau, le ţineau fără hrană şi le supuneau unor tratamente umilitoare.

Despre Punctul Naţional de Contact pentru Romi: Funcționează în cadrul Ministerului Fondurilor Europene și este responsabil de coordonarea eforturilor naţionale de îmbunătăţire a situaţiei cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome, de implicare în procesul de evaluare şi monitorizare a progreselor înregistrate sub umbrela Strategiei Guvernului României de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome pentru perioada 2015-2020.

Care a fost activitatea Punctului Național de Contact pentru Romi în acest timp?

Punctul Național de Contact pentru Romi din cadrul Ministerului Fondurilor Europene solicită autorităților să identifice situațiile similare și să aplice măsuri de prevenire, având în vedere că acestea pun în pericol conviețuirea cetățenilor români, indiferent de etnie, religie, gen, orientare sexuală ori condiție socială, citim în comunicatul de presă al Ministerului Fondurilor Europene.

De asemenea, se face apel la societatea civilă să ia atitudine față de asemenea denaturări ale realității, potențial generatoare de manifestări rasiste și incitatoare la ură inter-etnică, și să sprijine eforturile Guvernului României de a promova incluziunea socială, înțelegerea și cunoașterea reciproce dintre majoritari și minoritari, în spiritul valorilor democratice ale societății moderne.

Și revista Partners sprijină toate demersurile orientate în acest scop.

Otrice știre în acest sens va fi publicată pentru a ajuta România să oasă din acest Ev Mediu întunecat

Cuvinte cheie: ură inter-etnică,incluziunea socială, Punctul Național de Contact pentru Romi,

Despre Aurel Voica

Cu o vechime în jurnalism de peste 10  ani, Aurel Voca urmărește cu dăruire și analizează cu minuțiozitatea omului de știință dezvoltarea mișcării asociative din România și nu numai.

Fascinat de modul de propagare al ideilor și inițiativelor în societatea românească și atent să afle ce se ascunde dincolo de aparențe, reușește să descopere resorturile care definesc situațiile și să anticipeze dezvoltări viitoare.

 

 

Comentarii