Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Cum recunoști cosmeticele expirate. Secrete simple pentru un ten sănătos

Publicat de redactia partners pe 11.06.2016.

 

În loc să ne facem mai frumoase, unele produse  cosmetice ne pot trimite direct la spital,cu eczeme, iritații, alergii, dermatite sau alte boli de piele,  iar ceea ce este cel mai trist, uneori aceste probleme rezistă tratamentelor disperate.

Ce e de făcut?

Cel mai simplu este să le evităm!!

Doar pentru că ai dat o tonă de bani pe produsele cosmetice nu înseamnă că sunt mai rezistente decât cele ieftine. Orice brand, oricât de scump sau sofisticat ar fi, are produse cu un termen de garanție bine definit care trebuie respectat cu strictețe,” citim pe site-ul aquiahora.ro.

Specialiștii fac o serie de recomandări de care ar fi de preferat să țină cont toate persoanele de sex feminin care apelează la artificiile din cutie pentru un look cât mai atrăgător,.

 aquiahora.ro abordează rând pe rând toate accesoriile care fac parte din protocolul de înfrumusețare consacrat: fondul de ten, ca ;i pudra de față, rujul, mascara, creionul de buze sau de ochi, toate aceste produse ale industriei cosmetice pot deveni dincel mai fidel prieten al seducției feminine, dușmani înveterați.

Iată cum putem preveni eventuiale probleme cauzate de fondul nostrui de ten, pe care îl folosim de ani de zile., conform  aquiahora.ro:

Contactul îndelungat cu aerul sau pur si simplu faptul că produsul cosmetic în sine este manipulat direct, pot duce la o înmulțire rapidă și spectaculoasă a bacteriilor. Pentru a evita acest lucru folosește un bețișor de ureche pentru a scoate din borcan exact atâta cât ai nevoie. Aceeași grijă trebuie s-o ai și pentru pensulele de aplicare sau bureți. Aceștia ar trebui spălați săptămânal cu apă caldă și săpun. Fondul de ten rezistă între 12 și 18 luni, în funcție de formula hidratantă sau uleioasă din care e făcut.

Și pensulele, bureţii conţin mai multe tipuri de bacterii, a căror asociere poate provoca leziuni şi infecţii cutanate şi subcutanate ce pot fi destul de severe”, aflăm de la doctorul zilei.ro

Ochii pot fi cel mai uşor lezaţi de cosmeticele expirate, deoarece produsele de machiaj destinate lor, mascara, dermatograful şi fardul de pleoape, au termene de valabilitate relativ scurte, în comparaţie cu produsele pentru buze şi ten, scrie make-up artist Mirela Vescan.

Nici complicațiile pe care le poate da o pudră de ten expirată nu sunt dificil de evitat, scrie aquiahora.ro:

Dacă fardul se sparge sau se sfărâmă este deja expirat. Probabil că-l ai de mai mult de trei ani, care este perioada maximă de valabilitatea pentru un asemenea produs. Asigură-te că ai închis capacul etanș după fiecare folosire, pentru că aerul accelerează degradarea pudrei sau a fardului compact.

Deci, așa cum ne sfătuiește și aquiahora.ro, atenție la mici amănunte legate de aceste accesorii și paza bună trece primejdia rea.  

Cuvinte cheie: cosmetice exirate, aquiahora.ro, doctorul zilei.ro, fond de ten, pudra de fata, mascara

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii