Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Cum poţi să învingi orice dependență

Publicat de redactia partners pe 11.08.2015.

Indiferent care este obiectul dependenţei tale, ciocolata, jocurile de noroc, fumatul, social media,  munca sau alcoolul, sfatul nostru ar putea să aducă o schimbare importantă în modul de abordare al acestei dependenţe.. şi, de ce nu, ar putea aduce succesul în combaterea ei?
Agenţiile de publicitate investesc milioane cu unicul scop de a te convinge pentru a te putea manipula, scrie Huffington Post. Publicitarii “ştiu că eşti captiv al acestei dependenţe, fapt pentru care perseverează în a te ţine captiv, chiar dacă asta are efecte devastatoare asupra sănătăţii şi stilului de viaţă. 

Dependenţele pot fi de-a dreptul invalidante pentru sănătate şi pentru bunăstarea individului şi noi ştim asta. 
Cu toate acestea, nu ne lăsăm, nu vrem să fim liberi.

Sfatul nostru:
Renunţă la iluzia că tu deţii controlul. Tu nu deţii controlul!!
Priveşte această dependenţă aşa cum este de fapt. Ai fost înşelat că nu poţi trăi fără doza de ciocolată sau tutun sau orice ar fi.


Dacă reconsideri această dependenţă din punct de vedere psihologic, vei vedea că ai fost manipulat să crezi că pentru această dependenţă merită să rişti tot ce ai, abia atunci vei ajunge să deţii controlul,
Acum este momentul să răstorni totul în favoarea ta.
Caută ajutor profesional, dacă este nevoie. Dar, acum ai forţa să depăşeşti această dependenţă.
Abordarea mentală este instrumentul care este foarte adesea neglijat, mai ales în cazul dietelor sau a schimbărilor în stilul de viaţa.

Cuvinte cheie: ciocolata, jocurile de noroc, fumatul, social media, munca, alcoolul, forţa, dependenţă.

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii