Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Criza economică şi efectele ei: în curând câte un Ferrari pentru toată lumea!

Publicat de redactia partners pe 02.09.2015.

Unele orașe au probleme cu deșeurile, alții suferă din cauza ratei înalte a criminalității, alții, poate, din lipsă de locuințe la prețuri accesibile. Și apoi există Dubai, care, de mai mulți ani se confruntă cu o problemă neobişnuită: maşini sport de ultimul tip,  încărcate de praf şi abandonate în parcările aeroportului sau pe marginea drumurilor, în fiecare colț al orașului.

Reporterii site-ului de limba  franceză ListsandNews.fr relatează un fapt care lasă o lume întreagă cu gura căscată.

Dacă ați fost vreodată în Dubai sau Emiratele Arabe Unite, trebuie să fi observat că există o cultură auto adânc înrădăcinată, cu  preferințe marcante pentru cele mai mari și mai luxoase modele de vehicule. Ca şi restul lumii, Dubai a cunoscut perioade dificile. Fostul centru al economiei petrolului și centrul unei piețe imobiliare în plină expansiune au investit în această piață nu de mult, în plină efervescenţă. Expați cu averi consolidate au cumpărat cele mai noi modele de maşini italieneşti și germane ca să-şi completeze stilul de viaţă  de adevăraţi milionari, dar,  criza economică globală a izbucnit pe nepregătite şi a lăsat urme adânci peste tot.

În Dubai, din cauza colapsului economic, mii de maşini, dintre cele mai frumoase produse vreodată, au rămas abandonate, uitate de expați și de localnicii îndatoraţi până peste cap. Strangulaţi de datorii uriașe sau,mai rău, încercând să scape de urmările unor infracțiuni comise în Dubai, unii proprietari de automobile cuprinşi de  panică, s-au  îndreptat în viteză la aeroport, şi-au abandonat vehiculul în stradă pentru a sări în primul zbor și niciodată să nu se mai întoarcă, scrie http://www.listsandnewsfr.com/abandoned-luxury-cars-from-dubai/.

Ferrari, Porsche, BMW, Mercedes sunt abandonate în mod regulat în parcarea Aeroportului Internațional din Dubai, uneori cu documentele de împrumut și cuvinte de scuze pe parbriz. Unii chiar lasă cheia în contact!

Anul trecut, un Ferrari Enzo modelul produs numai în patru sute de exemplare, a fost confiscat de poliție după ce a rămas mai multe luni plin de praf în parcarea aeroportului. Maşina de un milion de dolari a fost apoi vândută la licitație alături de alte modele de Ferrari, Porsche, Range Rover și Mercedes recuperate de pe marginea drumului.

Oamenii se plâng de aceste vehicule inestetice, care zac în locurile de parcare ale aeroportului sau există lamentabil pe marginea celor mai pretenţioase cluburi de yachting. O priveliște cu adevărat greu de suportat.

Remarcăm o singură notă pozitivă: în curând câte un Ferrari pentru toată lumea!

 

Cuvinte cheie: Ferrari, Porsche, Range Rover, Mercedes, Ferrari Enzo, expați, localnicii îndatoraţi, cultură auto, preferințe, luxoase modele. vehicule.

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii