Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Consultant NASA oferă finanțarea firmelor românești din zona Space

Publicat de redactia partners pe 04.10.2016.

Domnul Charles Frank Radley, fost consultant NASA la Kennedy Space Center in Florida, SUA, si co-fondator al Space Hub are placerea sa invite tineri specialisti din domeniul spatial la o suita de intalniri urmate de discutii despre teledetectie si finantarea firmelor romanesti din zona Space, marti 4 octombrie a.c, de la 4 pm, la sediul Space Hub, in localitatea Magurele.

Vor fi abordate subiecte diverse legate de startupuri din zona spatiala (ex:. companii de micro-lansatoare, firme de nanosateliti, companii de big data si analiza predictiva) si solutii de infiintare de firme in SUA in vederea finantarii eficiente. Intalnirea sta sub egida World Space Week.

Radley revine in Romania, dupa ce anul trecut a promovat un proiect intitulat Lunar Space Elevator ("Liftul Lunar"), foarte inovativ, de reducere a costurilor pentru realizarea Moon Village, proiect favorit al Directorului General al Agentiei Spatiale Europene (ESA), domnul Jan Woerner.

Moon Village pare sa devina o piesa-cheie in programul ambitios al lui Elon Musk de trimitere de echipaje umane pe Marte, prezentat recent la Congresul International de Astronautica de la Guadalajara, Mexic.

Saptamana trecuta, Markus Landgraf, director in departamentul de Strategie al ESA a vizitat Bucurestiul, si, in cadrul unei conferinte despre colonizarea planetei Marte, a vorbit despre posibilitatea utilizarii Lunar Space Elevator si vantajul major al acestuia: costurile reduse de 1000 de ori, fata de solutiile standard.

Cuvinte cheie: Charles Frank Radley, fost consultant NASA. Kennedy Space Center, proiect, Lunar Space Elevator , echipaje umane pe Marte

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii