Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Cel puţin 72 de ore necesare pentru a se asigura colectarea punctelor de vedere pertinente

Publicat de pe 09.07.2014.

Investitorii reprezentați în cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) vor avea întâlniri lunare cu reprezentanţii ministerului Finanţelor Publice, inclusiv cu ministrul de resort, care vor precede întrevederile investitorilor cu primul-ministru.

Pentru"armonizărea viziunii asupra politicilor şi priorităţilor fiscale".

Grupul de lucru pentru probleme de fiscalitate din cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) a stabilit o modalitate de colaborare şi consultare cu Ministerul Finanţelor Publice în cadrul unei întâlniri recente cu doamna ministru Ioana Petrescu, întărind angajamentele asumate de ambele părţi prin Acordul de Colaborare al CDR cu Guvernul României.
Mecanismul de consultare agreat prevede organizarea de întâlniri lunare care vor precede întrevederile reprezentanţilor CDR cu Primul Ministru, în vederea armonizării viziunii asupra politicilor şi priorităţilor fiscale", se arată într-un comunicat al organizaţiei care cuprinde cele mai mari trei structuri de investitori străini şi români de pe piaţa locală.
Reprezentanţii CDR spun că având în vedere importanţa şi impactul măsurilor fiscale la nivelul comunităţii de afaceri reunită sub egida Coaliţiei, s-a stabilit că acordarea unui timp de reacţie la proiectele legislative ale Ministerului Finanţelor de cel puţin 72 de ore este necesară pentru a asigura colectarea unor puncte de vedere pertinente.
Grupul de lucru a adus în atenţia echipei ministeriale priorităţile ce vor fi urmărite până la finele anului 2014 şi asupra cărora se angajează să ofere expertiză, respectiv modernizarea şi rescrierea Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, procesul de modernizare al ANAF şi combaterea evaziunii fiscale şi îmbunătăţirea gradului de conformare voluntară

Cu acest prilej reprezentanții CDR au subliniat importanța respectării principiilor de transparență, stabilitate și predictibilitate, inclusiv prin derularea unor consultări publice reale și consecvente.

Coaliţia pentru Dezvoltarea României este o inițiativă privată, informală care reunește organizații reprezentative ale mediului de afaceri din România și care promovează consultarea prin dialog transparent și consistent între autorități și comunitatea de afaceri. Obiectivul central al Coaliției este de a fi partener activ pentru Guvernul și Parlamentul României în procesul de consultare și de adoptare a legislației cu impact în activitatea economică din România.

Coaliția este alcătuită din reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, precum Camera de Comerţ Americană în România - AmCham România, Consiliul Investitorilor Străini - FIC, Asociaţia Oamenilor de Afaceri (AOAR), Romanian Business Leaders-RBL, camere de comerţ bilaterale sau reprezentanţe comerciale ale unor state membre UE, din SUA şi Canada.

Mediafax

 

Cuvinte cheie: Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), investitori, AmCham România, Consiliul Investitorilor Străini - FIC, Asociaţia Oamenilor de Afaceri (AOAR), Romanian Business Leaders-RBL

Despre

Comentarii