Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Ce facem împotriva violenței și discriminării?

Publicat de Aurel Voica pe 29.06.2016.

Atac cu  bombe și focuri de armă pe aeroportul  Ataturk - Istanbul care a omorât  41 prsoane, dintre care cel puțin 13 străini, și a rănit 230 de persoane, Acesta este bilanțul oficial , care nu include însă valul de disperare și groază care a zguduit statele din regiune și nu numai.

Reconstituirea minutelor de groază din aeroprt arată că cei trei atacatori au ajuns într-un taxi și au declanșat focul de armă la intrarea în  terminal, marți seara târziu..

 Atacatorii au deschis focul cu mitraliere Kalașnikov, similar atacului  care a devastat aeroportul din Bruxelles, în martie, a declarat ministrul turc al Justiției, Bekir Bozdag

Când poliția a reacționat cu focuri de armă, cei trei atacatori s-au detonat

Primul Ministru Binali Yildirim a afirmat că  primele analize au indicat că atacul a fost pus la cale de așa-zisul Stat Islamic, dar acesta nu a revendicat atentatul.

Un polițist a reușit să se lupte unul atacator la sol înainte ca teroristul să-și detoneze  dispozitivul , scrie în  raportul îântocmit de oficialități

 

Modul în care s-a desfășurat atacul  indică un asalt a major coordonat, studiat și bine concertat, conform regulilor războiului, susține BBC.

Aeroportul  Ataturk a fost de ceva timp considerat o vulnerabilitate a Turciei, susține televiziunea locală.

 

Ce putem face în fața valului de violențe și discri8mare care divide lumea și dorește instarurarea urei și dezbinării?

 

Să ne rugăm pentru toți , pentru cei care se simt discriminați după Brexit...,  și după toate tragediile generate în ultimele luni

Dar, cu siguranță ca asta nu este de ajuns. De la politicieni aștetptămn decizii înțelepte.

De la societatea civilă, implicare și cosolidaritate

Cuvinte cheie: Istanbul, aeroportul Ataturk, atac terorist,

Despre Aurel Voica

Cu o vechime în jurnalism de peste 10  ani, Aurel Voca urmărește cu dăruire și analizează cu minuțiozitatea omului de știință dezvoltarea mișcării asociative din România și nu numai.

Fascinat de modul de propagare al ideilor și inițiativelor în societatea românească și atent să afle ce se ascunde dincolo de aparențe, reușește să descopere resorturile care definesc situațiile și să anticipeze dezvoltări viitoare.

 

 

Comentarii