Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

,,Întoarcerea la apă” - Corp, Minte și spirit @ Herculane

,,Întoarcerea la apă” - Corp, Minte și spirit @ Herculane

Seria de conferințe organizată de Asociația Pro Turism Herculane a ajuns la cea de-a VII-a ediție. Primăvara aceasta, sub denumirea ,,Întoarcerea la apă - Corp, Minte și Spirit@ Herculane,, evenimentul este găzduit de Diana Resort din Băile Herculane în perioada 7 -9 aprilie și reunește nume din turismul național și internațional, alături de numeroși ziariști. Delegația internațională este coordonată de domnul Tijani Haddad, președintele FIJET (Federația Internaționala a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism) și fost Ministru al Turismului din Tunisia.

Investitorii și principalii operatori din domeniul balneo vor investi în continuare pentru a atrage turiștii germani in stațiunile românești

Investitorii și principalii operatori din domeniul balneo vor investi în continuare pentru a atrage turiștii germani in stațiunile românești

Investitorii și principalii operatori din domeniul balnear și-au propus să iasă la atac, să obțină certificările necesare pentru a atrage turiști tot mai sofisticați, cmai ales din Germania. Chiar dacă anul 2016 a fost surprinzător de bun și recentele investiții realizate au început să dea roade, operatorii din industria balneo au nevoie de mai mult, de măsuri care să le confere încredere, stabilitate și predicativitate pentru anii viitori. Organizația Patronatelor din turismul Balnear – OPTBR, le-a venit și în acest an în întâmpinare și a organizat la Călimăneşti – Căciulata, în Complexul COZIA, cea de a Xll-a ediție a Bursei și Forumului de turism balnear (21 – 23 septembrie), eveniment specializat, cu participare națională și internațională, care a reunit elite din industria balneo, dar și actorii principali care pot contribui la stimularea domeniului, sau, din contră, la frânarea dezvoltării sale.

Industria balneo din România, mai aproape de standardele occidentale

Industria balneo din România, mai aproape de standardele occidentale

Toți ochii industriei turiamului au fost în aceste zile pe bursa turismului balnea.  Elita din industria baleo a României a discutat despre problemele și perspectivele de dezvoltare ale acestui domeniu cu un potențial spectaculos în România și, mai ales, despre modalitățile concrete de depășire a situațiilor dificile cu care se confruntă. Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR) a organizat în perioada 21 – 23 septembrie, la Călimanești – Căciulata, în Complexul COZIA, cea de a Xll-a ediție a BURSEI și FORUM-ului de TURISM BALNEAR, eveniment specializat, cu participare națională și internațională.

[Video] Schimbări de paradigmă in turism; cele mai căutate plaje și ștranduri din România

[Video] Schimbări de paradigmă in turism;  cele mai căutate plaje și ștranduri din România

Ceea ce părea imposibil cu câteva luni în urmă s-a realizat in  această varp ierbinte. Vacanțele care aveau destinații și obiective devenite tradiționale, s-au schimbat semnificativ, iar evenimentele tulburi din Turcia și din marile orașe europene au readus în atenția românilor obiectivele țării noastre. Astfel,  litoralul, orașele medievale ale Transilvaniei, ștrandurile și băile cu ape minerale, dar și așezările cu parfum specific din Bucovina, Maramureș sau zona montană au intrat cu prioritate pe lista căutărilor pe internet.

[Video] Transformare spectaculoasă: din paragina Complexului hotelier Amfiteatru, Belvedere şi Panoramic ( Olimp) se va naște un resort de avangardă

[Video] Transformare spectaculoasă:  din paragina Complexului hotelier Amfiteatru, Belvedere şi Panoramic ( Olimp) se va naște un resort  de avangardă

Complexul hotelier Amfiteatru, Belvedere şi Panoramic din staţiunea Olimp de pe litoral, cumpărat la începtul anului 2008 cu 30 mil. euro de către omul de afaceri Josef Goschy, a fost vândut către un grup de investitori. La vremea achizitiei, omul de afaceri declara ca vrea să investească in complexul din Olimp, care cumulează 750 de camere, circa 30 milioane de euro pentru ridicarea gradului de confort la patru stele, scria presa românească, exprimând speranța românilor ca acele perle ale litoralului românesc să-și recapete strălucirea de altădată.

Piața de turism online din România: biletele de avion și suportul non-stop sunt elemente cheie pentru turiștii români

Piața de turism online din România: biletele de avion și suportul non-stop sunt elemente cheie pentru turiștii români

Biletele de avion, pachetele de tip city break, rezervările de camere de hotel și consultanța turistică prin call center sau live chat sunt cele mai căutate produse de turiștii români care, își rezervă online călătoriile, este concluzia unui studiu realizat recent de compania de consultanță GfK România. Paradoxal, cel mai puțin solicitat servciu pe internet este cel de închiriere de mașini.

[Video] Bazine suspendate, aquaparcuri uriaşe şi hamam. Turism de calitate şi dotări de ultimă generaţie, facilităţi pentru petrecerea timpului liber în staţiunile balneare în 2016

[Video] Bazine suspendate, aquaparcuri uriaşe şi hamam. Turism de calitate şi dotări de ultimă generaţie, facilităţi pentru petrecerea timpului liber în staţiunile balneare în 2016

2016 este anul în care turismul balnear din România va reveni în forţă ca cea mai bună opţiune pentru petrecerea vacanţelor românilor. Balnearii pregătesc oferte tentante şi pentru turişti care, prin programele de promovare realizate de Organizaţia Patronală a Turismului Balenar din România - OPTBR vor redescoperi apele minerale şi termale din ţara noastră, unele faimoase încă din antichitatea romană, recunoscute şi premiate la concursurile europene cu sute de ani în urmă.

Brașov: Biserica Neagră, Castelul Bran și Cetatea Râșnov, vizitate anul trecut de peste 1,2 milioane de turiști

Brașov: Biserica Neagră, Castelul Bran și Cetatea Râșnov, vizitate anul trecut de peste 1,2 milioane de turiști

Biserica Neagră, Castelul Bran și Cetatea Râșnov au fost vizitate anul trecut de peste 1,2 milioane de turiști, număr în creștere față de anul precedent. Pe primul loc între cele trei obiective turistice se află Castelul Bran, care a fost vizitat anul trecut de 602.142 de turiști, față de 550.465 în anul 2014, potrivit reprezentantului Castelului Bran, Alexandru Prișcu. 

“Descoperă Maramureşul” cu KRISTAKIS TRAVEL

“Descoperă Maramureşul”  cu KRISTAKIS TRAVEL

Transilvania, în general, şi Maramureşul, în special reprezintă singura regiune dintr-o ţară a UE evidenţiată în topul „destinaţiilor emergente” din 2016, recent difuzat de CNN. „Cele mai bune poveşti vin de pe drumurile mai puţin bătătorite”, precizează ferm jurnaliştii CNN. Recent am beneficiat de programul special al Agenţiei KRISTAKIS TRAVEL, “Descoperă Maramureşul”. Cinci zile de cunoaştere şi bucurie in inima Maramureşului.

Bursa şi Forum de turism balnear

Bursa şi Forum de turism balnear

Ccel mai important eveniment pentru turismul balnear organizat anual de Organizaţia Patronala a Turismului Balnear din Romania sau “OPTBR’’este Bursa şi Forumul de Turism Balnear.Ccel mai important eveniment pentru turismul balnear organizat anual de Organizaţia Patronala a Turismului Balnear din Romania sau “OPTBR’’este Bursa şi Forumul de Turism Balnear.

[Video] Drumul Regelui", redeschis publicului, deşi parţial reabilitat

[Video] Drumul Regelui

Drumul şi-a luat numele de la latinescul "Transalpina" (ţara de dincolo de munţi), cum era numită în vechile texte şi hărţi latineşti, şi e supranumit “Drumul Regelui", pentru că Regele Carol al II-lea, după ce l-a reconstruit, în anul 1938, l-a inaugurat parcurgându-l el însuşi împreună cu familia regală. Deşi este mai înaltă mult mai veche şi mai frumoasă decât Transfăgărăşanul, este mai puţin cunoscută pentru că, Transalpina, cu toate că este catalogat drum naţional, DN 67c (parţial), nu a fost până în 2009 niciodată asfaltată, citim pe www.transalpina.biz

[Video] Inaugurarea Cetatii de Scaun a Sucevei

[Video] Inaugurarea Cetatii de Scaun a Sucevei

Fondurile europene, accesate prin Programul Operaţional Regional au dat roade la Suceava, unde vestita Cetate de Scaun a lui Ştefan cel Mare ar fi pregătită să–şi primească din nou vizitatorii, dornici să dea timpul înapoi, dacă ar avea personal suficient care să-i asigure securitatea. Comisarul european Corina Creţu a participat, la inaugurarea Cetăţii de Scaun a Sucevei, reabilitată prin POR, dar, culmea surprizei, a constatat că o mare parte din cetate, inclusiv curtea interioară, erau închise pentru turişti din lipsă de personal care să asigure paza şi siguranţă vizitatorilor şi a aparaturii instalate.

Blind Holiday – inovația turistică ce ascunde o imensă surpriză

Blind Holiday – inovația turistică ce ascunde o imensă surpriză

Blind Holiday este un produs interesant, adus recent, în premieră la noi, de Paralela 45, un concept nou şi inedit pe piața din România care se adresează turiștilor dornici de o experiență de vacanță diferită față de ce au trăit până în prezent. Turiștii află care este destinația vacanței lor doar când ajung la aeroport, scrie Traian Bădulescu în revista Travel Advisor.

[Video] Din Ungaria și până dincolo de Sibiu se va merge pe autostradă în 2016

[Video] Din Ungaria și până dincolo de Sibiu se va merge pe autostradă în 2016

Anul viitor se va putea circula pe autostradă din Ungaria și până dincolo de Sibiu, după ce punctul de Trecere a Frontierei Nădlac ÎI – Csanadpalota a fost deschis în mod oficial și s-a realizat conexiunea între autostrăzile A1 și M43 - Ungaria. Premierul Victor Ponta a afirmat, sâmbătă, la inaugurarea oficială a acestui important sector de infrastructură prin care s-a reușit, în sfârșit, conectarea pe autostradă a României de Vestul Europei, că anul viitor se va putea circula pe autostradă "din Ungaria și până dincolo de Sibiu".

Fun & party pentru turiştii din Grecia

Fun & party pentru turiştii din Grecia

Turiştii sunt primiţi cu aceaşi ospitalitate, cu calm şi servicii dintre cele mai bune în zonele turistice din Grecia, Chiar şi în momemntele cele mai fierbinţi, turiştii nu au părut deranjaţi de tulburările politice. Traian Bădulescu, şi Travel Advisor, au relatat un scurt sejur într- un resort de 5 stele all inclusive in Kalithea, Rhodos. Grad de ocupare aproape 100%. Multi turisti din Rusia, Tarile Scandinave, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Italia, Polonia, Germania şi România

[Video] National Geographic Channel ne promovează pe pieţele internaţionale, prin documentarul „Oraşe inteligente: Bucureşti/ Smart Cities: Bucharest“

[Video] National Geographic Channel ne promovează pe pieţele internaţionale, prin documentarul „Oraşe inteligente: Bucureşti/ Smart Cities: Bucharest“

Bucureştiul, oraşul în care „îşi dau întâlnire orientul şi occidentul “, după cum este descris în clipul de prezentare al documentarului şi brandul de turism al României vor fi promovate de Naţional Geographic Channel în zece ţări din lume, între care Germania, Franţa, Italia, Marea Britanie şi Rusia, prin intermediul acestui documentar şi al unor filme scurte.

Noi obiceiuri la români: călătoriile, cadou, inclusiv cină romantică, de Valentine's Day

Noi obiceiuri la români: călătoriile, cadou, inclusiv cină romantică, de Valentine's Day

Românii adoptă noi obiceiuri în stilurile lor de viață. Pe fondul ieftinirii biletelor de avion în 2015 față de 2014, cu aproximativ 62%, al introducerii de noi zboruri low-cost și al ofertelor cu care se întrec agențiile de turism, tot mai mulți dintre aceștia aleg să ofere călătorii drept cadouri de Valentine's Day,. Astfel, valoarea medie achitată în 2015 pentru o călătorie de Valentine's Day, efectuată între 9 și 22 februarie, a scăzut la 75 Euro, față de 200 Euro în aceeași perioadă a anului precedent.

Giurgiu, un potențial turistic aproape secret, in focus pentru piețele internaționale; Update: Gala AJTR 2014

Giurgiu, un potențial turistic aproape secret,  in focus pentru  piețele  internaționale;  Update: Gala AJTR 2014

Gala Premiilor Asociaţiei Jurnaliștilor și Scriitorilor 2014 din România s-a desfășurat la Giurgiu, municipiul plin de istoriede la Dunăre plin de istorie, care a străpuns pentru câteva zile indiferența și uitarea și a devenit o veritabilă capitală ad hoc a turismului transfrontalier. Giurgiu a ieșit din postura sa aproape secretă și încearcă să se relanseze în acest domeniu pe cât de dinamic, pe-atât de important pentru dezvoltarea țării. „Când Occidentul a pornit spre Orient, când răsăritul și-a dat mâna cu apusul, când Nordul a vrut să se întâlnească cu Sudul, aici s-au întâlnit”, spunea Nicolae Iorga, cu un secol în urmă, referindu-se tocmai la această încărcătură de istorie și legendă, pentru a cărei valorificare autoritățile de astăzi propun o strategie de reconstituire și reabilitare, ca obiectiv turistic de mare interes.  

[Video] La Trattoria Felicita cu Al Bano şi vinurile din podgoria sa

[Video] La Trattoria Felicita cu Al Bano şi vinurile din podgoria sa

Al Bano s-a aflat în Bucureşti,  special pentru inaugurarea localului Trattoria Felicita, cu specific Italian, un restaurant elegant şi intim, situat în zona Bana Novac, care poartă amprenta personalității  marelui artist. Deşi Al Bano nu este acţionar la acest restaurant, proprietarul locaţiei, vechi prieten cu celebrul artist italian i-a dedicat acestuia restaurantul, chiat și numele fiind inspirat din unul dintre marile hituri ale lui Al Bano. 

Decizie istorică pentru turismul românesc

Decizie istorică pentru turismul românesc

Proiecţia de buget a României pentru 2015 a adus veşti bune pentru operatorii din turism, care, cu rapiditatea care caracterizează firmele de succes din domeniu, au transmis un feed-back deloc formal, guvernanţilor. Mesajul celor care au rezistat eroic concurenţei externe, favorizate de sprijin guvernamental, în dorinţa şi încăpăţânarea de a promova turismul în România, în ciuda tuturor obstacolelor, a fost o scrisoare deschisă adresată premierului. Operatorii din turism au formulat şi o cerere pentru viitorul industriei: 

[Video] Invitație la o plimbare pe cea mai nouă autostradă din România

[Video] Invitație la o plimbare pe cea mai nouă autostradă din România

Între Sibiu şi Deva avem acum o autostradă,  deschisă  recent, care ne permite să circulăm acum modern și rapid pe o distanță de 131,2 kilometri., între  Şelimbăr (Sibiu) şi Şoimuş (Deva). Este al 3-lea lot al autostrăzii Sibiu-Orăştie, respectiv  cea de-a treia autostradă din România finalizată. Am făcut o primă plimbare virtuală pe această rută, mulțumită PeUndeMerg.ro  și vă invităm să vedeți care este diferența... 

Zona nemuririi şi misterele de dincolo de traseele montane cele mai circulate din România

Zona nemuririi şi misterele de dincolo de traseele montane cele mai circulate din România

Bucegii, munţii noştri atât de cunoscuţi şi vizitaţi par să nu mai poată ascunde niciun secret în faţa valurilor de turişti care le brăzdează toate potecile… Si totuşi, dincolo de binecunoscutele trasee montane,  frumoşii noştri munţi  atât de populari descoperă în faţa celor ce îşi iau răgazul să privească dincolo de aparenţe mistere greu de explicat în cuvinte.. Pe vârfurile Bu­ce­gilor au fost în­re­gistrate nivele mari ale radiaţiilor care nu au putut fi expli­cate. Mai précis, în par­tea de est a masivului Bucegi, în zona numită Şap­te Izvoare, în urma cercetărilor făcute pe probe de apă recoltate de aici, s-a dovedit că încărcătura de bacterii este zero, lucru unic pe glob. Lo­cul se numeşte "Zona nemuririi”, iar legendele vorbesc despre un sistem de tuneluri subterane, care circulă pe sub munţi. 

Fiscalitatea excesivă din turism ne reduce competitivitatea pe o piață internațională cu politici de susținere a incomingului

Fiscalitatea excesivă din turism ne reduce competitivitatea pe o piață internațională cu politici de susținere a incomingului

Fiscalitatea excesivă din sectorul turism ne reduce competitivitatea pe o piață internațională care se bate pentru turiști și care aplică politici fiscale de susținere a turismului de incoming, afirmă Lucia Morariu, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), într-un interviu acordat AGERPRES. Fiscalitatea afectează atât prețul final pentru turist, cât și dorința investitorului de a mai investi în turism. Pe de altă parte, președintele ANAT estimează că nivelul evaziunii fiscale este de 40% în sectorul de turism. Cei mai mulți străini călătoresc în România în interes de afaceri și provin, majoritar, din țările membre ale Uniunii Europene.

Incoming Romania Travel Forum si Romanian Travel Gala.

Incoming Romania Travel Forum si Romanian Travel Gala.

În data de 25 septembrie 2014 va avea loc Incoming Romania Travel Forum si Romanian Travel Gala. Este un eveniment dedicat industriei de turism din Romania. Dezbatem solutii pentru cresterea incomingului in Romania. Vom incerca sa gasim impreuna raspunsuri la urmatoarele intrebari:

Gorjul scoate la lumină un potențial turistic uriaş

Gorjul  scoate la lumină un potențial turistic uriaş

"Vino acasă la Brâncuși" ne invită gorjenii reuniţi în Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului "Acasă la Brâncuși", compusă din reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale, operatori economici din turism – agenţii de turism, tour-operatori, hotelieri, investitori, dar şi companii de transport şi din alte domenii conexe. 

VINO ACASĂ LA BRÂNCUȘI!

VINO ACASĂ LA BRÂNCUȘI!

În perioada 22-26 septembrie 2014, Consiliul Județean Gorj a iniţiat un nou program de promovare turistică sub genericul „VINO ACASĂ LA BRÂNCUȘI!”. Proiectul se află la prima ediție fiind realizat în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism Pentru realizarea obiectivelor principale - dezvoltarea turismului, creșterea vizibilității oportunităților de turism în Gorj și a numărului de turiști care vizitează județul - programul”Vino acasă la Brâncuși!”  își propune, pe de o parte, comunicarea directă, completă și concretă prin contactul direct între oferta locală și cererea de piață - operatorii în turism locali, naționali (preponderent cei din zona ”Income”) și internaționali-iar, pe de altă parte, comunicarea la nivel emoțional, prin spectacole, expoziții, imagistică și alte evenimente cultural - artistice.

Muzeul Trovanților, unic în Europa și singurul din România

Muzeul Trovanților, unic în Europa și singurul din România

Unic în Europa și singurul din România, Muzeul Trovanților este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Oltenia. Aici, vizitatorii pot admira "pietrele care cresc" sau "pietrele vii", după cum le numesc localnicii, care spun că pietrele se nasc și cresc după fiecare ploaie. Aflat pe Drumul Național 67 Râmnicu Vâlcea -Târgu Jiu, la intrarea în Comună Costești, muzeul geologic în aer liber a fost amenajat după anul 1990 de un grup de arheologi. Trovanții sunt niște nisipuri grosiere, între granulele acestora manifestându-se forțe de atracție și care prin presiune s-au cimentat. Uimitor este că aceștia continuă să iasă la iveală pe măsură ce oamenii exploatează nisipul din carieră.