Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Bruxelles, calea spre succes

Bruxelles, calea spre succes

”Bruxelles și calea spre succes” a fost tema evenimentului  organizat în data de 7 noiembrie 2018 de Asociația Internațională a Întreprinderilor Creative din Belgia în parteneriat cu USH Pro Business și clusterul Bucureștiul Creativ, care a reunit lideri de companii şi reprezentanţi ai unor asociaţii profesionale din toată ţara, interesaţi de noi modalităţi de extindere la afacerilor şi de surse alternative de finanţare.  În cadrul discuției interactive, cei prezenți și-au exprimat interesul de a fi mai activi la Bruxelles atât pentru promovarea intereselor ONG-urilor și asociațiilor precum și a unor proiecte de dezvoltare economico-socială cu finanțări europene.        

[Video] România la export pe piața structurilor în construcții

[Video] România la export pe piața structurilor  în construcții

”Cum pătrundem pe piața franceză a tâmplăriilor?”, este întrebarea la care au căutat răspuns membrii Patronatului Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă (PPTT), alături de USH Pro Business, ştiut fiind că prin colaborarea între experienţa universitară şi cea din economia reală se obţin soluţiile cele mai bune şi viabile.    În cadrul unui eveniment organizat în data de 25 iulie 2018, de USH Pro Business în colaborare cu PPT, au fost analizate șansele afirmării exportatorilor români în domeniu pe cele trei componente importante: aluminiu, PVC și lemn pentru ferestre și uși în special dar și pentru alte structuri în construcții.

Bitcoin, moneda virtuală şi tehnologia Blockchain şi aplicaţiile ei, un vis imposibil, şmecherie mondială sau fereastră întredeschisă către o piaţă de capital de 100 miliarde de dolari”?

Bitcoin, moneda virtuală şi tehnologia Blockchain şi aplicaţiile ei, un vis imposibil, şmecherie mondială sau fereastră întredeschisă către o piaţă de capital de 100 miliarde de dolari”?

Recent, am participat la un seminar-dezbatere de excepţie, privind tehnologiile care vor schimba dramatic viitorul, organizat la sediul USH Pro Business. Am asistat la o dezbatere plină de substanţă, în care s-au lansat opinii contradictorii despre noua tehnologie Blockchain: noul driver care va schimba radical comportamentele umane şi va conduce la afaceri de miliarde de dolari sau uriaşă şmecherie?

Afaceri de succes în Grecia, cu parteneri din opt ţări

Afaceri de succes în Grecia, cu parteneri din opt ţări

Dacă în 2016, România a fost vizitată de aproape 2,5 milioane de turişti străini, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, la acele aparent ireale mânăstiri suspendate sau Meteore din Grecia, centru religios al lumii ortodoxe, vin în fiecare an peste 1,5 milioane de turişti din întreaga lume. Diferenţa este remarcabilă: un singur obiectiv turistic din Grecia, e adevărat, unic în lume, o creaţie a credinţei umane şi a dialogului cu Dumnezeu, concretizată în 24 de mânăstiri ridicate pe crestele unor formaţiuni geologice fără egal în lume, atrage un număr foarte mare de turişti străini, comparabil cu cel realizat de întreaga Românie anul trecut.

La Câmpulung şi Braşov, USH Pro Business a creat noi centre de cercetare, inovare şi specializare inteligentă, cu avantaje evidente în internaționalizare

La Câmpulung şi Braşov, USH Pro Business a creat noi centre de cercetare,  inovare şi specializare inteligentă, cu avantaje evidente în internaționalizare

Companiile din Regiunea Sud Muntenia şi Centru pot apela la serviciile oferite de rețeaua  de sprijin dezvoltată de Centrul antreprenorial USH Pro Business pentru identificarea soluțiilor de susținere a competitivității, prin crearea de comunități de practică locale, de cercetare, inovare precum și prin strategii de inovare și internaționalizare. Turismul, bioeconomia, localităţile inteligente şi industria auto şi de componente auto sunt principalele domenii de specializare inteligentă aplicabile în economia Regiunii Sud Muntenia, identificate de universitari şi mediul de afaceri local.

Yevghen Levytskyi, Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Ucrainei la București: “Ucraina este parte integrantă a Europei”

Yevghen Levytskyi, Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Ucrainei la București: “Ucraina este parte integrantă a Europei”

Comerțul dintre România - țară membră a Uniunii Europene și Ucraina, a depășit din nou valoarea de 1 miliard USD la sfârșitul anului 2016, în în ciuda situației complicate din regiune. Dar, “potenţialul economic bilateral este foarte mare”, după cum declară recent Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Ucrainei la București, Yevghen Levytskyi, cu ocazia unei întâlniri de afaceri organizate de Camera de Comerț Bilaterală România – Ucraina, în colaborare cu Ambasada Ucrianei la București și Consiliul Orășenesc Ismail.

Turismul balnear din România –pe drumul spre inovație și modernitate

 Turismul balnear din România –pe drumul spre inovație și modernitate

Șansa turismului balnear din România stă în mâna celor care elaborează și votează politicile publice, pentru că turismul balnear, cu toate datele sale naturale de excepție nu mai poate fi susținit doar de sectorul privat. Turismul balnear din România are nevoie de sprijin pentru că numai așa vom reuțși să valorificăm patrimoniul extraordinar din această industrie și să oprim decăderea investițiilor mai vechi și lipsa de coordonare a celor apărute în ultimii ani, au fost concluziile celei mai recente întâlniri derulate cu tema "Clusterele non-industriale - catalizatori în dezvoltarea socio-economică echilibrată".

[Video] China zdrobește SUA în 'războiul economic'

[Video] China zdrobește SUA în 'războiul economic'

China este Numărul 1, iar SUA 0 când vine vorba despre ceea ce se numește "războiul  economic". Pe măsură ce China a avansat și a devenit a 2-a putere economică a lumii, s-a folosit în repetate rânduri de influența ei economică și financiară ca să obțină ceea ce dorea pe scena lumii, afirmă analiștii de politică externă, Robert Blackwill  și Jennifer Harris, într-un articol publicat de CNN Money.

Și oamenii de afaceri turci simt românește

Și oamenii de afaceri turci simt românește

Au venit în România cu ani în urmă pentru afaceri, alții s-au reîntors în țara în care s-au născut și s-au stabilit aici. Sunt oameni de afaceri de origine turcă,  o parte din acționarii celor peste 10.000 de firme cu capital turcesc ce activează în țara noastră, și care se consideră români. Mehmet Aslan trăiește de peste 17 ani în România. Vorbește foarte bine românește pentru că aici se simte acasă; aici trăiesc soția lui, româncă, la fel ca și cei doi copii, pe care îi iubește mai mult decât orice.

[Video] Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, invită firmele româneşti să facă afaceri cu parteneri din Ucraina

[Video] Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti,  invită  firmele româneşti să facă  afaceri cu parteneri din Ucraina

Mulţi nu ştiu că de la 1 ianuarie, data intrării în vigoare a acordului de liber schimb încheiat între Kiev și UE, pentru firnele româneşti s-au deschis noi şi importante oportunităţi de business. Asigurări privind respectarea acordului de liber schimb, care are ca scop atât întărirea dialogului politic precum și a schimburilor de mărfuri şi crearea condiţiilor de reconstrucţie a încrederii reciproce între comunităţile de afaceri, au venit din partea ambasadorului Ucrainei la București, Teofil Bauer, în cursul unei întâlniri cu reprezentanții Camerei de Comerț Bilaterale Româno - Ucraineană (CCBRU) şi cu companii româneşti interesate.

Peste 1,7 miliard de Euro din fonduri europene pentru competitivitatea firmelor româneşti

Peste 1,7 miliard de Euro din fonduri europene pentru competitivitatea firmelor româneşti

Peste 1,7 miliarde Euro, mai precis  1.706.820.963 euro,  este valoarea estimată a celor 511 proiecte depuse în cadrul Programului Operațional Competitivitate (POC) 2014-2020 şi prin care s-au solicitat fonduri nerambursabile echivalentă, aflăm de la Ministerul Fondurilor Europene.  Este bilanţul încurajator al Ministerului care a  anunțat închiderea primelor apeluri de proiecte lansate în cadrul Axei Prioritare 1 POC ”Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor”.

POCA 2014-2020: calendar orientativ al apelurilor de proiecte pentru anul 2015

POCA 2014-2020: calendar orientativ  al apelurilor de proiecte pentru anul 2015

Şapte apeluri de proiecte sunt estimate a fi lansate până la sfârşitul acestui an, pentru Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020. Datele de lansare se găsesc în calendarul orientativ publicat de Autoritatea de Management a programului, care funcţionează la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), ne informează ministerul printr-un comunicat de presă. Primul apel de proiecte pentru accesarea fondurilor disponibile în cadrul POCA 2014-2020 a fost lansat în mai 2015 şi are, ca termen de depunere a cererii de finanţare, data de 25 august 2015.

Îngrijorările mediului de afaceri

Îngrijorările mediului de afaceri

Îngrijorările mediului de afaceri nu se opresc doar la impactul negative pe care retrimiterea Codului fiscal în Parlament o are asupra viitorului afacerilor lor.  Un alt punct vulnerabil pentru climatul de business din țara noastră îl reprezintă achizițiile publice, legislația care le guvernează și care au fost în ultimii ani și principala  sursă de corupție, care a determinat și gradul redus de absorbție a fondurilor UE în perioada 2007-2013, afectând procesul investițional. Oamenii de afaceri  cer Guvernului să urgenteze punerea în discuție publică a celor 4 legi care vor reglementa in viitor achiziițiile publice, se arată într-un comunicat de presă al Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR). 

Vrem să intrăm în elită tehnologiilor bio – pregătiri pentru Clusterul Bio Tech

Vrem să intrăm în elită tehnologiilor bio – pregătiri pentru Clusterul Bio Tech

Pe Valea Prahovei, se pun în prezent bazele unei colaborări internaționale într-un domeniu de vârf al tehnologiei, care urmează o formulă foarte la modă în Uniunea Europeană și nu numai: clusterul. Este vorba despre o colaborare internațională intre clustere, pentru noul cluster românesc în formare "Bio Tech Valea Prahovei", după cum scrie pe Facebook Costin Lianu, oficial al Ministerului Economiei și Coordonator al Strategiei Nationale de Export , Costin Lianu. 

Start-up-ul românesc VisionBot a câştigat premiul Cisco Technopreneurship Award în competiţia europeană de la Lisabona

Start-up-ul românesc VisionBot a câştigat premiul Cisco Technopreneurship Award în competiţia europeană de la Lisabona

Studenţii români au câştigat premiul” Cisco Technopreneurship Award” în cadrul competiţiei European Enterprise Challenge 2015. Concurând cu 23 de companii din 16 ţări europene, start-up-ul VisionBot a obţinut premiul oferit de Cisco cu o soluţie de tehnologie inovatoare. În perioada 1-4 iulie, peste 90 de studenţi au intrat în competiţia JA European Enterprise Challenge 2015 cu start-up-urile lor, după ce au participat la programul de educaţie antreprenorială JA Start-Up şi s-au calificat la nivel naţional, au comunicat surse din cadrul Junior Achievement România.

IMM-urile si intreprinderile mari pot beneficia de finantari de pana la 4.5 mil EURO din bani europeni

IMM-urile si intreprinderile mari pot beneficia de finantari de pana la 4.5 mil EURO din bani europeni

Proiectele finantate vor viza in principal achizitii de echipamente si utilaje pentru cresterea capacitatii de productie si diversificarea productiei, modernizarea instalatiilor şi automatizarea procesului de fabricatie prin introducerea de noi tehnologii de productie În cadrul acestui apel se finanţează următoarele tipuri de proiecte:<span style="\\&quot;font-size:11.5pt;" font-family:georgia;color:#606060\\"="">

retailArena - Innovation in Retail

retailArena - Innovation in Retail

retailArena se adreseaza tuturor jucatorilor din retailul clasic si online, fie ca sunt comercianti independenti sau lanturi de magazine, antreprenori, distribuitori, producatori, specialisti in marketing, dezvoltatori sau proprietari de spatii comerciale.  

Brand Managers Summit 2014

Brand Managers Summit 2014

Cei mai renumiti consultanti de brand iti dau intalnire la Brand Managers Summit pe 13 Mai, la Radisson Blu! Iti propunem un eveniment premium gandit special sa iti aduca cele mai actuale abordari menite sa te ajute in cresterea brandului tau si sa iti provoace gandirea strategica.  

IMM-urile din zona Mării Negre, încurajate să formeze clustere pentru a-și crește competitivitatea

IMM-urile din zona Mării Negre, încurajate să formeze clustere pentru a-și crește competitivitatea

Şansa pentru competitivitate a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) din zona Mării Negre este de a forma clustere, una dintre cele mai bune oportunități pentru a rezista competiţiei cu marile corporații. Şi guvernul României va acorda sprijin IMM-urilor care decid să se unească şi să formeze clustere şi alocă un buget de 80 de milioane euro pentru programele dedicate acestora.

Lecţia crizei economice: cea mai bună politică administrativă se bazează pe satisfacţia angajaţilor

 Lecţia crizei economice:  cea mai bună politică administrativă se bazează pe satisfacţia angajaţilor

Printre principalele obiective ale companiilor din Europa Centrală şi de Est,  în perioada 2014-2016, se numără implicarea profesională şi motivarea angajaţilor. Pe o piaţă care încearcă să revină la dinamismul de dinainte de criză, companiile au mare grijă de angajaţii lor sau, mai exact, de devotamentul acestora faţă de firmă. Astfel, Best Employers Study (BES) realizat în Europa Centrală şi de Est (CEE) de către Aon Hewitt, liderul mondial pe probleme de resurse umane, a arătat că implicarea profesională (engagement) şi motivarea angajaţilor va juca un rol strategic în următorii 3 ani. 

Afaceri cu sânge rece

Afaceri cu sânge rece

O întâlnire cu Romain Niccoli, Chief Technical Officer și co-fondator al Criteo, unul dintre cele mai de succes start-up-uri europene din ultima decadă, nu poate fi altfel decât un eveniment de referinţă. I, în ciuda succesului extraordinar din business, Romain Niccoli este o persoană deschisă, degajată şi foarte directă

Peste 1 milion de euro în proiecte de dezvoltare a “Ţării Oaşului”

Peste 1 milion de  euro în proiecte de dezvoltare a  “Ţării Oaşului”

Un buget de peste 1 milion de euro este prevăzut pentru modernizarea şi dezvoltarea uneia din regiunile  defavorizate ale României: Ţara Oaşului, emblematică pentru păstrarea tradiţiilor milenare, renumită pentru bogăţia şi autenticitatea acestor tradiţii, ca şi pentru hărnicia oamenilor, recunoascută pentru bogăţiile ei naturale, rămase neexploatate şi pentru neglijenţa autorităţilor de la Bucureşti.